Bureau Bos architecten kiest voor circulaire gietvloer

Motion Gietvloeren legde eind 2021 een circulaire, betonlook gietvloer neer bij een van de grootste architectenbureaus in Nederland. Bureau Bos architecten, ingenieurs en adviseurs is een vooruitstrevend architecten- en ingenieursbureau en zal vanaf januari 2022 een volledige gerenoveerde melkfabriek in Bunschoten als kantoorruimte in gebruik gaan nemen.

In opdracht van bouwbedrijf Koelewijn Bouw kreeg Motion Gietvloeren de eervolle taak hier een PU gietvloer aan te brengen. 
Bureaudirecteur Jeroen Sloof wilde vanzelfsprekend vooraf meerdere, op maat gemaakte kleurstalen zien en koos voor een warme midden grijze kleur. In een week tijd legde Motion gietvloeren vervolgens meer dan 500 m2 betonlook gietvloer. De vlakke strakke PU gietvloer komt hier zeer goed tot zijn recht. Oud en nieuw ontmoeten elkaar in een mooie balans.

Het gebouw heeft een industrieel historische uitstraling met veel eyecatchers. Het rijksmonument moest zijn uiterlijk aan de buitenkant behouden. Op het terrein van de oude melkfabriek werden 15 nieuwbouw huizen en 25 appartementen in het lage bestaande gedeelte van de melkfabriek gemaakt. Bureau Bos renoveerde het hoge bestaande gedeelte tot werkruimte voor haar eigen architectenbureau: compleet van geïsoleerde dekvloeren, muren en daken tot en met een circulaire (hernieuwbare) gietvloer van Motion gietvloeren
 Het eindresultaat is een werkelijk schitterend pand. Zeker een bezoek waard. Je ziet het oude dak aan de binnen en buitenkant. Het lijkt oud maar intern is het in zijn geheel geïsoleerd. De passie voor het rijksmonument is zo groot dat de vader (Hans) van Jeroen Sloof (Bureau Bos) duizenden tegeltjes 1 voor 1 uit de vloer heeft gepeuterd om deze te selecteren en weer terug te laten plaatsen.

Motion gietvloeren is er trots op onderdeel van dit renovatieproject te hebben mogen uitmaken. 
Heeft u als architect of ingenieur een renovatieproject? Wilt u een bestaande woning of werkruimte voorzien van een nieuwe gietvloer die volledig aansluit op de historische stijl en kenmerken? 
Laat u adviseren door onze gietvloerexperts. Samen komen we tot de beste vloeroplossing. 

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken