faq

FAQ - veel gestelde vragen

Hoe onderhoud ik een gietvloer? Wat kost een gietvloer? En moet ik de keuken voor of na de gietvloer plaatsen? We begrijpen dat je veel vragen hebt over gietvloeren en vloeren van woonbeton. Wij geven antwoord! Staat jouw vraag hier niet bij? Kom langs in een van onze showrooms: onze adviseurs staan je graag te woord!
Montage
Schade
Technische informatie
Corona
Kosten
Onderhoud
Overige
Wij kunnen onze gietvloeren op bijna iedere ondergrond aanbrengen. Denk aan een zandcementdekvloer, anhydrietdekvloer, tegelvloer, egalinevloer, houten vloer, fermacellvloer en siergrindvloer. Het is wel belangrijk dat de vloer egaal en vormvast is. Sommige ondergronden moeten we eerst bewerken voordat we de gietvloer kunnen installeren.
Iedere afwerking bij Motion wordt ambachtelijk aangebracht. De Motion Wall betreft een cementgebonden wandafwerking met de uitstraling van betonlook.
Jazeker, dat kan gewoon. Wij vinden dat ook prachtig en je ziet het tegenwoordig steeds meer. Onze Motion Wall is een vloeistofdichte wandafwerking met betonlook. De wanden zijn vloeistofdicht, elastisch en zeer onderhoudsvriendelijk. Je kunt ze plaatsen in iedere ruimte: van badkamer, douche en toilet tot keuken, woonkamer en slaapkamer. De Motion Wall is in bijna alle kleuren verkrijgbaar.
Een goede voorbereiding is de beste start voor een probleemloze uitvoering. Voor het plaatsen komt daarom altijd een projectleider langs op jouw locatie. De projectleider meet het vocht, bekijkt en bepaalt de details, meet de oppervlakte en beoordeelt de situatie. Als er nog aanpassingen nodig zijn, bespreken we dit op tijd.
Een gietvloer is mogelijk op bijna iedere ondergrond. Moeten we de ondergrond voorbereiden op de gietvloer, bijvoorbeeld als deze niet helemaal egaal is, dan brengen we een extra laag aan.
We vragen je rekening te houden met een levertijd van minimaal vier tot zes weken. Ongeveer drie weken voor de levering willen we graag de precieze kleur weten. Wil je de vloer sneller hebben? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!
Het kan allebei. Maar wij adviseren eerst de vloer, daarna de keuken. Zo loopt de gietvloer mooi door onder de plint en de keuken wordt strak op de vloer geplaatst. Staat de keuken er al? Ook geen probleem, dan laten wij de gietvloer onder de keuken uitvloeien.
Een gietvloer is een gebruiksproduct. Daarom zul je na verloop van tijd gebruikssporen gaan zien. We raden je in ieder geval aan om stoelpoten en meubels te voorzien van bescherming. Er zijn vele vloerbeschermingsproducten en beschermdopjes in de markt, die beschadiging van de vloer door geschuif en het verplaatsen van meubilair voorkomen. Is er door zeer veelvuldig monotoon gebruik toch sprake van een bepaalde slijtage van de gietvloer? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een gietvloerspecialist als Motion. Het voordeel van een gietvloer is dat de laklaag professioneel vervangen kan worden als het nodig is.
Een gietvloer is erg geschikt voor de badkamer. PU-gietvloeren zijn vloeistofdicht en hebben een antislip-optie. De vloer kan zelfs het afschot in de douche volgen.
Epoxy wordt vanwege de hardheid van het materiaal vooral gebruikt in garages, fabrieken, werkplaatsen en magazijnen. De vloer kan daarom goed tegen een stootje en is bestand tegen zware belasting. Het nadeel van dit type vloer is de gevoeligheid voor scheurvorming en verkleuring. Epoxy-gietvloeren worden daarom weinig toegepast in woningen.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als er bijvoorbeeld iets zwaars op de vloer valt. Vervelend, maar we kunnen het doorgaans prima repareren. Om plaatselijke schade te herstellen zijn er verschillende mogelijkheden. De beste methode hangt af van de grootte, type gietvloer en de locatie in de vloer. Heb je schade aan je gietvloer? Neem dan contact op.
Veel nieuwbouwhuizen hebben tegenwoordig vloerverwarming. Heerlijk! Een gietvloer en een vloerverwarming is een match made in heaven. Een gietvloer is relatief dun, waardoor de warmte er gemakkelijk doorheen kan. Het rendement van je vloerverwarming is daardoor hoog. Het gevolg? Een lager energieverbruik. Bovendien verwarmt vloerverwarming gelijkmatig over het gehele oppervlakte. Daarnaast zit de warmte op leefniveau, meer dan bij een centrale verwarming het geval is. Hierdoor heb je sneller een comfortabel gevoel. Vloerverwarming is hierdoor duurzaam en milieuvriendelijk.
Vloerverwarming kan ook op warme dagen inzet worden om de ruimte te koelen. Er gaat dan koud water door de leidingen in plaats van warm water. Ook hierbij neemt de gietvloer de temperatuur over.
Met gietvloeren bedoelen we over het algemeen de naadloze kunststofvloeren. De gietvloer is strak en voelt fijn aan. Woonbetonvloeren zijn wat robuuster. Aan het oppervlak zijn de woonbetonvloeren harder en de uitstraling wordt bepaald door kleur- en structuurverschillen.
De gietvloer kan aansluiten op iedere vloer: of het nu een tegelvloer, houten vloer of pvc-vloer is. Wel is het belangrijk de hoogte van de vloeren op elkaar af te stemmen. Graag bekijken we samen met jou de mogelijkheden voor jouw vloer.
De gietvloer heeft een geluidsabsorberend effect. De gietvloer heeft in tegenstelling tot een parketvloer of laminaatvloer geen weerklank en absorbeert meer geluid. Moet er een geluidseis aan de gietvloer worden gesteld? Dan kunnen we een extra laag toevoegen. Hiermee realiseer je tot 10Db geluidsreductie.
We leveren verschillende vloersystemen. De alifatische gietvloer, ofwel de UV-bestendige gietvloer, brengen we vaak aan in woningen. Interesse? We geven je graag meer informatie!
De dikte hangt af van het type vloer. De dikte varieert van twee tot vier millimeter.
Onze showrooms in Amsterdam en Andelst zijn gewoon open. We houden ons aan alle richtlijnen. Heb je klachten? Laat je dan online inspireren. Zodra het kan, ben je natuurlijk weer van harte welkom.
De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer en de oppervlakte. De prijs verschilt tussen de € 50,- en € 120,- per m², inclusief 21% btw bij woningen. Hoe meer m², hoe lager de prijs per m². Let op: dit is een indicatie. Vraag een offerte aan of kom langs in onze showroom. Dan ga je naar huis met een uitgewerkte offerte met de juiste prijs voor jouw vloer.
De gietvloer is erg gebruiksvriendelijk vanwege het naadloze oppervlak en de slijtbestendigheid. Na het aanbrengen van de gietvloer ontvang je van ons een uitgebreide onderhoudswijzer om de gietvloer mooi te houden. We raden aan om de gietvloer regelmatig te stofzuigen en één keer per week te dweilen.
Het schoonmaken van de gietvloer is heel eenvoudig. Na het opleveren ontvang je advies over het onderhoud en het schoonmaken. Het is voldoende om de vloer één keer per week te dweilen.
Vrijwel iedere kleurcombinatie is mogelijk. De bekendste kleurenwaaiers zijn RAL, Sikkens en Sigma. Je kunt iedere kleur uit deze waaier kiezen voor jouw vloer. Daarnaast leveren we zelfontwikkelde kleuren en kleuren uit andere waaiers.
Heb je al een kleur in gedachten? Dan ga je naar huis met een sample op groot formaat. Je kunt de sample mee naar huis nemen om te kijken of de kleur echt naar wens is.
De gietvloer is een vloeibaar product, verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Van gewolkt, gepolijst beton, betonlook, effen kleuren, glitters of robuust tot aan hoogglans. We bespreken de mogelijkheden graag in onze showroom.
Jouw smaak is leidend. De gietvloer is verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans. We bespreken graag samen met jou de wensen en mogelijkheden.
Wist je dat het mogelijk is om een uitsparing in de gietvloer te maken? Zo ligt de mat direct in de vloer. Dit geeft een luxe uitstraling. Het is ook mogelijk om de mat op de vloer te leggen. Zorg er dan voor dat de onderzijde van de mat niet afgeeft op de vloer en niet wegglijdt.
De Motion PU-gietvloeren voelen van zichzelf niet koud aan en nemen de omgevingstemperatuur aan. Daarnaast is de gietvloer goed te combineren met vloerverwarming.
Afspraak maken