faq

FAQ - veel gestelde vragen

Hoe onderhoud ik een gietvloer? Wat kost een gietvloer? En moet ik de keuken voor of na de gietvloer plaatsen? We begrijpen dat je veel vragen hebt over gietvloeren en vloeren van woonbeton. Wij geven antwoord! Staat jouw vraag hier niet bij? Kom langs in een van onze showrooms: onze adviseurs staan je graag te woord!
PU Gietvloer
Wanden
Aankoop en prijs
Ondergronden
Vloerverwarming
Onderhoud
Beton ciré en microcement
Woonbeton
Coatingvloer
Montage
Schade
Technische informatie
Corona
Kosten
Schoonhouden
Overige
De PU gietvloer is de naadloze vloer op basis van polyuethaan. Dit is een elastisch kunststof met een strakke uitstraling, dat in diverse lagen op diverse ondergronden aangebracht wordt. Het vloeistofdichte materiaal is gemakkelijk in onderhoud en is geschikt voor iedere ruimte. PU gietvloeren zijn ideaal voor de combinatie met vloerverwarming. 
Gietvloeren zijn vrijwel iedere kleur verkrijgbaar. Naast de bekende waaiers als RAL, Sikkens en Sigma hebben wij ook eigen kleuren ontwikkeld in ons eigen kleurenlaboratorium. Voor iedere ruimte en interieur is er de juiste kleur. 
PU gietvloeren zijn in verschillende kwaliteiten en in diverse hardheden verkrijgbaar. Een gietvloer gaat lang mee omdat deze uit meerdere lagen bestaat. Wilt u de vloer na 15 jaar een keer opfrissen dan kan er bijvoorbeeld een nieuwe laklaag aangebracht worden zodat de vloer er weer als nieuw uitziet. Gietvlowren zijn natuurlijk altijd verwijderbaar. Sommige gietvloersoorten zijn circulair en kunnen na verwerking als nieuwe grondstof hergebruikt worden.  
Het aantal lagen hangt af van het gekozen type gietvloer. Het aantal lagen varieert van 4 tot 6 lagen. Per dag kan er één laag aangebracht worden.
Een PU gietvloer is over het algemeen 2-3 millimeter dik.
De alifatische gietvloer is de gietvloer waarbij UV-straling geen effect heeft op de vloer, ook wel kleurvast genoemd.
Beiden zijn een PU gietvloer op basis van twee componenten. De aromatische gietvloer heet echter een bruine harder waardoor deze kan verkleuren. De alifatische gietvloer heeft een blanke harde waardoord deze UV-bestendig / kleurvast is.
Voor het aanbrengen van gietvloeren is enige ervaring vereist. Voor een goed eindresultaat is het noodzakelijk om te weten hoe het materiaal opgebouwd moet worden, hoe het materiaal vloeit en waar je op moet letten.
De gemiddelde dikte van een gietvloer is ca. 2-3 mm. Moet de ondergrond opgehoogd worden, dan kan er een extra laag toegepast worden of geëgaliseerd worden om de vloer op te hogen.
In de laklaag of kleurlaag kan een antislip verwerkt worden voor een stroever oppervlak. Antislip kan bijvoorbeeld toegepast worden in de douche, kleedruimte of in de welness.
Het verschil tussen de materialen zit met name in de hardheid van de producten. PU gietvloeren zijn geschikt voor de esthetische markt, het elastische materiaal met comfortabele eigenschappen wordt o.a. toegepast in woningen, winkels en kantoren. Epoxy is een hard materiaal met een hoge stootbelasting waardoor deze geschikt is voor industriële toepassingen.
Gietvloeren zijn goed en gemakkelijk schoon te houden middels stofzuigen en dweilen. Gebruik bij het stofzuigen een zachte parketborstel. Bij het dweilen adviseren lauw warm water en een neutrale vloerreiniger te gebruiken.
Droge reiniging kan door middel van het gebruik van een swiffer / microvezeldoek.
Gietvloeren worden in het algemeen in één week aangebracht. Iedere laag kent haar eigen droogtijd. Iedere dag komen wij terug om een volgend laagje aan te brengen. Op de maandag na het aanbrengen is de vloer beloopbaar en op de woensdag na het aanbrengen is de vloer belastbaar. De vloer bij het aanbrengen haar droogtijden 'gunnen' heeft daarom echt invloed op de jarenlange kwaliteit en gebruiksplezier ervan. De aanbrengtijd kan overigens per type gietvloer verschillen. Ingaan op advertenties dat alles veel sneller kan dan volgens de door de fabrikant aangegeven droogtijd is daarom niet aan te bevelen.    
Een PU gietvloer is strak en biedt comfort. Het elastische materiaal zorgt er voor dat de gietvloer aangenaam aanvoelt en geluidsdempend is. Het vloeibare materiaal is geheel naadloos en past in ieder interieur. Kies bijvoorbeeld voor een MONO gietvloer als je van strak houdt of juist voor de Motion MIX of Terrazzo als je van levendig houdt.
Er zijn producten welke buiten aangebracht kunnen worden. Het aanbrengen van de gietvloer is afhankelijk van omgevingsfactoren. Wil je een terras of balkon afgewerkt hebben, vraag dan naar de mogelijkheden.
De PU gietvloer heeft een geluiddempende eigenschap. De gietvloer heeft geen weerklank, het grootste gedeelte van contactgeluid wordt opgevangen. Dient de gietvloer te voldoen aan een bepaalde nomering, dan kan er een extra laag aangebracht worden zodat de gietvloer voldoet aan minimaal 10dB geluidsreductie,  Deze eis aan gietvloeren wordt vaak gesteld door de VVE bijvoorbeeld in appartementen.
Over het algemeen wordt een kantoorvloer afgewerkt in de hardere variant. In een woning is over het algemeen meer comfort gewenst. In een kantoor brengen wij graag een hardere gietvloer welke een hoge bestendigheid heeft tegen intensief verkeer en bureaustoelen.
Het kan allebei. Maar wij adviseren eerst de vloer, daarna de keuken. Zo loopt de gietvloer mooi door onder de plint en de keuken wordt strak op de vloer geplaatst. Staat de keuken er al? Ook geen probleem, dan laten wij de gietvloer onder de keuken uitvloeien.
De Motion PU-gietvloeren voelen van zichzelf niet koud aan en nemen de omgevingstemperatuur aan. Daarnaast is de gietvloer goed te combineren met vloerverwarming.
Wist je dat het mogelijk is om een uitsparing in de gietvloer te maken? Zo ligt de mat direct in de vloer. Dit geeft een luxe uitstraling. Het is ook mogelijk om de mat op de vloer te leggen. Zorg er dan voor dat de onderzijde van de mat niet afgeeft op de vloer en niet wegglijdt.
De gietvloer is een vloeistofdicht product waar je prima op kunt douchen. De gietvloer sluit tevens mooi aan op de wanden en douchedrain. Ook de douchedrain kan afgewerkt worden met gietvloer.  
Gietvloeren lijken glad door het strakke en naadloze oppervlak. De laatste laklaag welke wordt aangebracht is niet glad waardoor iedereen veilig kan bewegen op de gietvloer. Optioneel kan er een stroefmaker in de laklaag aangebracht worden voor een nog stroever oppervlak.
Voor de woonkamer zijn er verschillende mogelijkheden. Ga voor de microcement vloer voor een levendige uitstraling, de PU gietvloer voor een strakke uitstraling of juist voor de woonbeton voor de rauwe uitstraling. Voor iedere wens en eis is er een gietvloer.
De gietvloer zelf kan niet op de wand, dit is te vloeibaar. Een voorkeur voor een naadloze wandafwerking, ga dan voor de cementgebonden afwerking of microcement afwerking. Betonlook afwerkingen of strakke afwerkingen zijn in iedere ruimte toepasbaar, ook in de douche of in de keuken.
Een epoxy gietvloer betreft de kunststof gietvloer op basis van harde kunststoffen. Epoxy heeft industriële eigenschappen als een hoge stootbelasting, vloeistofdicht en goede chemische resistentie. Een epoxy gietvloer is minder geschikt voor woningen en kantoren aangezien deze snel krast, verkleurd en niet aangenaam aanvoelt.
De prijs van alle soorten gietvloeren, dus ook een epoxy gietvloer hangt af van de ondergrond en het aantal m2. Prijzen zijn vanaf ca. € 25,- per m2.
Gietvloeren worden uitsluitend door vakkundig personeel aangebracht. Vloerenleggers met jarenlange ervaring zorgen voor een hoogwaardig eindresultaat, met de juiste garantie. 
De gietvloer is ondergrondvolgend. Geen enkele vloer is geheel waterpas. Wilt u de vloer meer waterpas hebben, dan dient deze eerst op hoogte gebracht te worden zodat de gietvloer meer waterpas aangebracht kan worden.
Het kruipluik kan afgewerkt worden met gietvloer. Indien noodzakelijk plaatst Motion enkele eindprofielen waar de gietvloer tegen gegoten kan worden.
Er kan een uitsparing voor de mat gemaakt worden. Er wordt een eindprofiel geplaatst waar de gietvloer tegen gegoten kan worden. Zelf bepaal je de maatvoering. Op de door u opgegeven maatvoering wordt het eindprofiel geplaatst.
De wandafwerkingen zijn in verschillende betonlookvarianten verkrijgbaar. Naast verschil in materiaal is er ook een duidelijk verschil in uitstraling. Van zeer levendig tot zo strak als een geverfde wand.
Belangrijkste eigenschappen zijn de waterdichtheid en onderhoudsvriendelijkheid. De meest voorkomende afwerking is de microcement of beton cire afwerking.
Iedereen kan de uitstraling van de wand zelf bepalen. Aan de hand van uw wensen en eisen wordt er een productkeuze gemaakt.
De vloer en wand kunnen naadloos in elkaar doorlopen. Bij de keuze voor hetzelfde product dan kunnen vloer en wand naadloos in elkaar doorlopen.
Het Beton Cire gaat niet vanzelf scheuren. Indien er scheurvorming in de ondergrond ontstaat dan kan er scheurvorming in de beton cire optreden.
Voor goed onderhoud van beton cire adviseren wij een neutrale reiniger in combinatie met lauw water te hanteren. Gebruik geen schuursponzen en geen agressieve reinigers.
Woonbeton is eigenlijk een verzamelnaam voor cementgebonden gietvloeren. Microcement, beton cire, egaline, leefbeton en minerale gietvloeren zijn voorbeelden van woonbeton.
In principe kan beton cire op iedere ondergrond aangebracht worden. Voor sommige ondergronden geldt wel enige voorbereiding. Zo dienen bijvoorbeeld tegels, houten constructievloeren en fermacell vloeren of gipsplaten voorbewerkt te worden met een extra laag.
De prijs van de gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren. O.a. de onderrgond, type gietvloer en het aantal m2 zijn van invloed op de prijs. Vanaf prijzen voor een PU gietvloer zijn bijvoorbeeld € 55,00 per m2.
De prijs voor beton cire is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs is o.a. afhankelijk van de ondergrond en het aantal m2. Gemiddeld gezien bedragen de kosten voor beton cire ca. € 100,00 tot € 120,00 per m2.
De prijzen voor woonbeton verschillen nogal per product. Woonbetonvloeren kunnen worden aangeboden vanaf € 40,- per m2 maar bijvoorbeeld ook van € 140,- per m2. Dit is afhankelijk van het aantal m2, het type woonbeton en de ondergrond.
Gietvloeren kunnen zich helemaal aanpassen aan jouw wensen. Het is belangrijk om het product en de kleur thuis te bekijken. Daarom bieden wij de service aan om een sample van kleuren en producten mee te nemen naar huis. Houd het sample bij de keuken, zonlicht of juist de zitbank. Zo ervaar je of de kleur en uitstraling passend is. Is de kleur niet goed, dan maken wij graag een sample van een andere kleur.
Prijsverschillen ontstaan door het aanbieden van verschillende materialen, opvulmiddelen en/of het aantal lagen. Let goed op de garanties en service welke worden verleend aan het leggen van gietvloeren voor een goede keuze. Goedkoop is vaak duurkoop.
De situatie wordt altijd op locatie geinspecteerd en besproken. Op locatie wordt o.a. het aantal m2, de ondergrond en het vochtpercentage bekeken. Ook worden de details voor uitvoering nogmaals besproken.
Advies wordt o.a. op locatie en in de showroom gegeven. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn adviseren wij de showroom te bezoeken voor een goed advies. Mocht er extra advies gewenst zijn over bijvoorbeeld de voorbereiding dan behoort een bezoek op locatie uiteraard tot de mogelijkheden.
In de showroom is een grote collectie aan kleuren en samenstellingen te bekijken. Heb je een mooie kleur gezien, dan voorzien wij graag in een sample om deze thuis te bekijken.
De prijs van een gietvloer wordt bepaald door het type gietvloer, het aantal m2 en de ondergrond. Voor de gietvloer geldt: Hoe meer m2, hoe lager de prijs per m2. Voor een goede prijsindicatie adviseren wij een offerte op maat te laten opmaken.
Jouw smaak is leidend. De gietvloer is verkrijgbaar in mat, zijdeglans of hoogglans. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden.
Wij leggen onze vloeren door het gehele land. Van Alkmaar tot Den Haag, van Dronten tot Eindhoven, van Amsterdam tot Arnhem, overal wordt de gietvloer gelegd.
De levertijd van gietvloeren verschilt deels per product en oppervlakte. Standaard wordt er met een levertijd van ca. 4-8 weken gewerkt. Moet het sneller, dan stellen wij ons hier graag zo flexibel als mogelijk in op. Is de gietvloer pas over enkele maanden gewenst, dan starten wij graag alvast het traject om kleuren te kijken en het juiste type gietvloer te bepalen en de ondergrond voor te bewerken.
Omdat we voor de gietvloer meerdere dagen moeten komen geldt er: hoe meer m2 , hoe lager de prijs per m2. Voor zowel PVC als gietvloer geldt dat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren opties. Op gemiddelde oppervlaktes gelden er vergelijkbare prijzen.
Mits het fermacell is aangebracht volgens de richtlijnen dan kan de gietvloer ook op fermacell aangebracht worden. Het fermacell wordt eerst voorbewerkt voor de gietvloer aangebracht kan worden.
Dit is een dekvloer welke bestaat uit zand, cement en water. In deze dekvloer worden meestal de vloerverwarming verwerkt. Op de zandcement dekvloer kan de gietvloer aangebracht worden.
Omdat er lucht in de schuimbetonvloer zit opgesloten is de schuimbeton lichter. Beide vloeren gelden als constructievloer waar een dekvloer op aangebracht kan worden. Op de dekvloer kan de gietvloer aangebracht worden.
Magnesiet is een dekvloer op basis van houtsnippers, zout en magnesium. Voordeel van magnesiet is dat het een lichte dekvloer betreft. Om de gietvloer aan te brengen dient de magnesiet dekvloer eerst van de juiste primer en egaline voorzien te worden.
In tegenstelling tot zandcement is anhydriet een gipsgebonden dekvloer. Gips is een vloeibaar materiaal welke als dekvloer kan worden aangebracht. Voordeel is dat anhydriet krimpvrijer. In sommige gevallen is er een gipshuidje aanwezig welke extra geschuurd dient te worden om de gietvloer aan te kunnen brengen.
Schuimbeton is een duurzame fundering. Het is een combinatie van cement, zand, kalk en water. Schuimbeton wordt in vloeibare vorm schuimend aangebracht. Het is een alternatief voor een betonvloer. Om de gietvloer aan te kunnen brengen dient het schuimbeton geëgaliseerd te worden of afgewerkt te worden met een dekvloer.
Fermacell is een afbouwplaat op basis van gipsezel. Deze toepasbaar voor zowel vloer als wand. Fermacell wordt ook wel een droogbouwafwerking genoemd, deze wordt toegepast waar geen dekvloer aangebracht kan worden. Fermacell kan na het aanbrengen van een extra laag afgewerkt worden met de gietvloer.
Voor gietvloeren is een vormvaste ondergrond vereist. De gietvloer kan direct op beton, zandcement en anhydriet aangebracht worden. Voor bijvoorbeeld tegels, houten vloeren en magneziet dient er een extra laag aangebracht te worden voor de gietvloer aangebracht kan worden.
Vloerverwarming wordt ingefreesd in bestaande dekvloeren. Voordeel is dat de bestaande dekvloer gebruikt kan worden en niet eerst gesloopt hoeft te worden. Omdat de leidingen dicht aan het oppervlak liggen profiteer je snel van de optrekkende warmte. Na het egaliseren kan de gietvloer aangebracht worden.
Droogbouw houdt eigenlijk in dat er gebruik wordt gemaakt van minder gewicht en droge materialen. Dit is vloerverwarming waarbij de vloerverwarming op de bestaande ondergrond wordt geplaatst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van droge of sneldrogende systemen met een licht gewicht.
De gietvloer wordt aangebracht op basis van goed geleidende materialen. Er is niet tot nauwelijks verlies van de bestaande vloerverwarming.
De gietvloer heeft een goed warmtegeleidingscoëfficiënt, de lagere temperaturen zijn goed te combineren met de gietvloer. Voordeel is dat er zowel als verwarming als de gietvloer altijd een stabiele warmteaanvoer is.
De gietvloer is geschikt voor vloerkoeling. Door het elastische materiaal past de gietvloer zich gemakkelijk aan op temperatuurverschillen. Door de goede geleiding is de vloer geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling.
Gietvloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Door de geringe dikte en goede geleiding profiteer je optimaal van de optrekkende warmte. De optrekkende warmte is snel op leefniveau waardoor er op gietvloeren een aangename warmteverdeling wordt ervaren.
Droogbouwvloerverwarming komt steeds meer voor. Dit is een goede manier om met geringe opbouwhoogte een vloerverwarming en vloer te plaatsen. De gietvloer kan op ieder systeem aangebracht worden waar voldoende drukvastheid is.
Over het algemeen bestaat vloerverwarming uit watergedragen vloerverwarming (traditioneel), elektrische en infraroodvloerverwarming. Verschil is dat systemen op basis van water of elektra worden geplaatst.
Voor de gietvloer aangebracht wordt adviseren wij een opstookprotocol te doorlopen. De ondergrond krijgt dan zetting waardoor de spanning van temperatuursverschil in de vloer is geweest.
Een gietvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Door de geringe dikte en goede geleiding profiteer je optimaal van de optrekkende warmte. De optrekkende warmte is snel op leefniveau waardoor er een aangename warmteverdeling wordt ervaren.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als er bijvoorbeeld iets zwaars op de vloer valt. Vervelend, maar we kunnen het doorgaans prima repareren. Om plaatselijke schade in gietvloeren te herstellen zijn er verschillende mogelijkheden. De beste methode hangt af van de grootte, type gietvloer en de locatie in de vloer. Heb je schade aan je gietvloer? Neem dan contact op.
Er zijn verschillende manieren om een gietvloer te herstellen. Meest voorkomend herstel betreft het vernevelen van kleur en lak. Deze techniek geeft een zeer hoogwaardig eindresultaat. Beschadigingen kunnen op die manier worden hersteld zodat je weer optimaal kan genieten van de vloer.
De bestaande gietvloer kan worden geschilderd., maar doe het goed. Afhankelijk van de staat van de vloer dient de vloer eerst geschuurd en geprimerd te worden. Vraag je gietvloerspecialist om het juiste advies.
Een gietvloer is een vloeistofdichte afwerking waar niet snel vlekken ontstaan. Wij adviseren geen schuursponzen te gebruiken, dit kan de laklaag aantasten. Ook van weekmakers en roest op de gietvloer kunnen vlekken geven. Voor een volledig overzicht ontvang u een onderhoudswijzer op maat!
Een scheur ontstaat alleen indien er scheurvorming of werking in de ondergrond ontstaat. Voor de gietvloer aangebracht wordt eisen wij dat de ondergrond voldoende gedroogd is en tevens de vloerverwarming het opstookprotocol heeft doorlopen. Het risico op werking in de ondergrond wordt zo sterk gereduceerd.
Gietvloeren worden afgewerkt met een sterke laklaag. Echter, de gietvloer is een gebruiksproduct waar een krasje in kan ontstaan. Moeten de krasjes bijgewerkt worden dan kan er een nieuwe laklaag aangebracht worden. Overigens is de gietvloer verkrijgbaar in verschillende versies, van zeer comfortabel tot aan zeer krasbestendig.
Een gietvloer is een naadloos product, plaatselijk herstel kan zowel technisch als esthetisch. Om een gietvloer plaatselijk esthetisch te herstellen gebruiken wij airbrushtechnieken. Dit is een hoogwaardige techniek voor plaatselijk herstel.
Microcement is een combinatie van mineralen, kunststof harsen en cementgebonden materialen. Hierdoor is wat harder en stoerder. De gietvloer betreft een kunststof vloerafwerking met een strakkere uitstraling.
Microcement is een waterdicht stucwerk welke geschikt is in de douche. Het naadloze oppervlak heeft geen voegen en is in de gehele opbouw waterdicht. Door de quartz deeltjes, mineralen en kunsthars is de wandafwerking zeer sterk.
Microcement is een dicht stucwerk welke met natuurlijke materialen gereinigd kan worden. Gebrik geen schuurmiddelen. Voor het reinigen van microcement adviseren wij neutrale reinigers en zeepvrije doek.
Beton cire is een cementgebonden materiaal welke wordt gebruikt als wand en vloer. Dit materiaal is wat poreus en wordt afgewerkt met een laklaag. De naadloze vloer en/of wand heeft een betonlook uitstraling welke in ca. 100 kleuren verkrijgbaar is.
 
Microcement bestaat uit harsen, mineralen en cementgebonden materialen. Beton cire betreft cementgebonden materiaal. Mircocement is dichter dan beton cire en microcement heeft meer tekening en dieptewerking dan beton cire. Daarbij is de microcement afwerking ook kras- en slijtbestendiger dan Beton cire.

Microcement is tevens 6-7 lagen en beton cire bestaat uit 4 of 5 lagen.
 
 
Beton Cire wordt o.a. toegepast in keukens, badkamers, toiletten en woonkamers. Voor iedere ruimte waar een betonlook uitstraling is gewenst!
Veelal is beton cire niet duurder dan tegels. Beide afwerkingen dienen door een professional te worden aangebracht waardoor het prijsverschil niet groot zal zijn.
De wandafwerkingen kunnen in principe op iedere ondergrond worden aangebracht. Echter dient er uit te worden gegaan van een cementgebonden sausklare ondergrond. Mogelijk dienen sommige ondergronden eerst gestuct te worden.
Het verschil is het materiaal, de gietvloer betreft een kunststofvloer en woonbeton betreft een cementgebonden vloer.
Omdat er zoveel verschillende soorten woonbeton zijn kan de dichte nogal verschillen. Diktes variëren over het algemeen tussen de 2 en 5mm.
Een betonvloer wordt ook wel eens woonbeton genoemd. Een betonvloer is over het algemeen een constructieve vloer. Steeds meer mensen kiezen de betonvloer als eindafwerking, bijvoorbeeld door te polijsten en sealen. Een betonvloer is meestal enkele centimeters dik en de woonbeton enkele millimeters.
Uiteraard kan de uitstraling van de vloer zelf bepaald worden. Bij sommige woonbetonvloeren is de uitstraling slechts deels stuurbaar, dit omdat het materiaal tijdens droging zijn eigen uitstraling bepaald. Andere woonbetonvloeren zijn goed stuurbaar en kunnen rauw, druk of rustig aangebracht worden.
Woonbeton is eigenlijk in vrijwel iedere kleur uitvoerbaar. Aan de hand van samples en kleurenwaaiers begeleiden wij graag in het kiezen van de kleur.
Een betonvloer is van oorsprong een constructieve vloer, de gietvloer is een vloerafwerking van enkele millimeters. Een voorkeur voor de uitstraling van beton, kies van voor de betonlook gietvloer of juist voor een woonbeton gietvloer.
Een coatingvloer is eigenlijk de dunne versie van de vele mogelijkheden voor gietvloeren. Het kunststofvloersysteem wordt gerold. Het verbruik van een coatingvloer is lager waardoor er een aantrekkelijke prijs aangeboden kan worden. Door de geringe dikte heeft de coatingvloer een industriële uitstraling. Een coatingvloer wordt voornamelijk toegepast in werkplaatsen, parkeergarages, magazijnen en opslagruimtes. Een coatingvloer is ontwikkeld om ondergrond onderhoudsvriendelijk en chemisch resistent te maken.
Een coatingvloer wordt uitgevoerd in één kleur. U kunt kiezen uit o.a. RAL, Sikkens en Sigma kleuren.
De coatingvloer kan op vrijwel iedere ondergrond aangebracht worden, mits deze gesloten en vormvast is. Door de geringe dikte van de vloer blijft de structuur van de ondergrond zichtbaar. Hoe strakker de ondergrond, hoe strakker het eindresultaat.
Wij kunnen onze gietvloeren op bijna iedere ondergrond aanbrengen. Denk aan een zandcementdekvloer, anhydrietdekvloer, tegelvloer, egalinevloer, houten vloer, fermacellvloer en siergrindvloer. Het is wel belangrijk dat de vloer egaal en vormvast is. Sommige ondergronden moeten we eerst bewerken voordat we de gietvloer kunnen installeren.
Iedere afwerking bij Motion wordt ambachtelijk aangebracht. De Motion Wall betreft een cementgebonden wandafwerking met de uitstraling van betonlook.
Jazeker, dat kan gewoon. Wij vinden dat ook prachtig en je ziet het tegenwoordig steeds meer. Onze Motion Wall is een vloeistofdichte wandafwerking met betonlook. De wanden zijn vloeistofdicht, elastisch en zeer onderhoudsvriendelijk. Je kunt ze plaatsen in iedere ruimte: van badkamer, douche en toilet tot keuken, woonkamer en slaapkamer. De Motion Wall is in bijna alle kleuren verkrijgbaar.
Een goede voorbereiding is de beste start voor een probleemloze uitvoering van het leggen van gietvloeren. Voor het plaatsen komt daarom altijd een projectleider langs op jouw locatie. De projectleider meet het vocht, bekijkt en bepaalt de details, meet de oppervlakte en beoordeelt de situatie. Als er nog aanpassingen nodig zijn, bespreken we dit op tijd.
Een gietvloer is mogelijk op bijna iedere ondergrond. Moeten we de ondergrond voorbereiden op de gietvloer, bijvoorbeeld als deze niet helemaal egaal is, dan brengen we een extra laag aan.
We vragen je rekening te houden met een levertijd van minimaal vier tot zes weken. Ongeveer drie weken voor de levering willen we graag de precieze kleur weten. Wil je de vloer sneller hebben? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!
Het kan allebei. Maar wij adviseren eerst de gietvloer, daarna de keuken. Zo loopt de gietvloer mooi door onder de plint en de keuken wordt strak op de vloer geplaatst. Staat de keuken er al? Ook geen probleem, dan laten wij de gietvloer onder de keuken uitvloeien.
Een gietvloer is een gebruiksproduct. Daarom zul je na verloop van tijd gebruikssporen gaan zien. We raden je in ieder geval aan om stoelpoten en meubels te voorzien van bescherming. Er zijn vele vloerbeschermingsproducten en beschermdopjes in de markt, die beschadiging van de vloer door geschuif en het verplaatsen van meubilair voorkomen. Is er door zeer veelvuldig monotoon gebruik toch sprake van een bepaalde slijtage van de gietvloer? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een gietvloerspecialist als Motion. Het voordeel van een gietvloer is dat de laklaag professioneel vervangen kan worden als het nodig is.
De dikte hangt af van het type vloer. De dikte varieert van twee tot vier millimeter.
Een gietvloer is erg geschikt voor de badkamer. PU-gietvloeren zijn vloeistofdicht en hebben een antislip-optie. De vloer kan zelfs het afschot in de douche volgen.
Epoxy wordt vanwege de hardheid van het materiaal vooral gebruikt in garages, fabrieken, werkplaatsen en magazijnen. De vloer kan daarom goed tegen een stootje en is bestand tegen zware belasting. Het nadeel van dit type vloer is de gevoeligheid voor scheurvorming en verkleuring. Epoxy-gietvloeren worden daarom weinig toegepast in woningen.
Vloerverwarming kan ook op warme dagen inzet worden om de ruimte te koelen. Er gaat dan koud water door de leidingen in plaats van warm water. Ook hierbij neemt de gietvloer de temperatuur over.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als er bijvoorbeeld iets zwaars op de vloer valt. Vervelend, maar we kunnen het doorgaans prima repareren. Om plaatselijke schade te herstellen zijn er verschillende mogelijkheden. De beste methode hangt af van de grootte, type gietvloer en de locatie in de vloer. Heb je schade aan je gietvloer? Neem dan contact op.
Met gietvloeren bedoelen we over het algemeen de naadloze kunststofvloeren. De gietvloer is strak en voelt fijn aan. Woonbetonvloeren zijn wat robuuster. Aan het oppervlak zijn de woonbetonvloeren harder en de uitstraling wordt bepaald door kleur- en structuurverschillen.
Gietvloeren kunnen aansluiten op iedere vloer: of het nu een tegelvloer, houten vloer of pvc-vloer is. Wel is het belangrijk de hoogte van de vloeren op elkaar af te stemmen. Graag bekijken we samen met jou de mogelijkheden voor jouw de juiste vloer.
De gietvloer heeft een geluidsabsorberend effect. De gietvloer heeft in tegenstelling tot een parketvloer of laminaatvloer geen weerklank en absorbeert meer geluid. Moet er een geluidseis aan de gietvloer worden gesteld? Dan kunnen we een extra laag toevoegen. Hiermee realiseer je tot 10Db geluidsreductie.
We leveren verschillende vloersystemen. De alifatische gietvloer, ofwel de UV-bestendige gietvloer, brengen we vaak aan in woningen. Interesse? We geven je graag meer informatie!
Onze showroom in Amsterdam zijn gewoon open. We houden ons aan alle richtlijnen. Heb je klachten? Laat je dan online inspireren. Zodra het kan, ben je natuurlijk weer van harte welkom.
De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer en de oppervlakte. De prijs verschilt tussen de € 50,- en € 120,- per m², inclusief 21% btw bij woningen. Hoe meer m², hoe lager de prijs per m². Let op: dit is een indicatie. Vraag een offerte aan of kom langs in onze showroom. Dan ga je naar huis met een uitgewerkte offerte met de juiste prijs voor jouw vloer.
Het schoonmaken van de gietvloer is heel eenvoudig. Na het opleveren ontvang je advies over het onderhoud en het schoonmaken. Het is voldoende om de vloer één keer per week te dweilen.
De gietvloer is erg gebruiksvriendelijk vanwege het naadloze oppervlak en de slijtbestendigheid. Na het aanbrengen van de gietvloer ontvang je van ons een uitgebreide onderhoudswijzer om de gietvloer mooi te houden. We raden aan om de gietvloer regelmatig te stofzuigen en één keer per week te dweilen.
Vrijwel iedere kleurcombinatie is mogelijk. De bekendste kleurenwaaiers zijn RAL, Sikkens en Sigma. Je kunt iedere kleur uit deze waaier kiezen voor jouw vloer. Daarnaast leveren we zelfontwikkelde kleuren en kleuren uit andere waaiers.
Heb je al een kleur in gedachten? Gietvloeren kunnen in elke gewenste kleur geleverd worden. Kom langs in de showroom en neem je favoriete kleur mee. Dan ga je naar huis met een sample op groot formaat. Je kunt de sample mee naar huis nemen om te kijken of de kleur echt naar wens is.
De gietvloer is een vloeibaar product, verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Van gewolkt, gepolijst beton, betonlook, effen kleuren, glitters of robuust tot aan hoogglans. We bespreken de mogelijkheden graag in onze showroom.
De Motion PU-gietvloeren voelen van zichzelf niet koud aan en nemen de omgevingstemperatuur aan. Daarnaast is de gietvloer goed te combineren met vloerverwarming.
Jouw smaak is leidend. De gietvloer is verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans. We bespreken graag samen met jou de wensen en mogelijkheden.
Wist je dat het mogelijk is om een uitsparing in de gietvloer te maken? Zo ligt de mat direct in de vloer. Dit geeft een luxe uitstraling. Het is ook mogelijk om de mat op de vloer te leggen. Zorg er dan voor dat de onderzijde van de mat niet afgeeft op de vloer en niet wegglijdt.
Afspraak maken