FAQ - veel gestelde vragen

Montage
Technische informatie
Kosten
Onderhoud
Schade
Overige
Corona
De Motion Gietvloeren kunnen op vrijwel iedere ondergrond toegepast worden, mits deze redelijk egaal en vormvast is. Voor sommige ondergronden geldt een extra voorbewerking. De gietvloer kan o.a. worden aangebracht op een zandcement dekvloer, anhydriet dekvloer, tegelvloer, egaline, houten vloer, fermacell vloer en siergrindvloer.
 
Iedere afwerking bij Motion wordt ambachtelijk aangebracht. De Motion Wall betreft een cementgebonden wandafwerking met de uitstraling van betonlook.
De Motion Wall is een vloeistofdichte afwerking met betonlook welke in iedere ruimte aangebracht kan worden. De Motion Wall wordt o.a. aangebracht in de badkamer, douche, keuken, toilet, woonkamer en slaapkamer. De betonlook wanden zijn in vele kleuren verkrijgbaar.
De projectleider komt voor aanvang van de werkzaamheden op locatie langs. Op locatie wordt er tijdens een werkbezoek o.a. vocht gemeten, details bekeken en bepaald, oppervlakte gemeten en de situatie wordt beoordeeld. Zijn er nog aanpassingen nodig dan wordt dit dus tijdig met u besproken.
Indien de ondergrond vele oneffenheden bevat dan dient er mogelijk een extra laag/voorbewerking aangebracht te worden. De gietvloer kan nagenoeg altijd aangebracht worden, soms is er echter een voorbewerking van de ondervloer noodzakelijk.
Voor een goede voorbereiding van de gietvloer adviseren wij een levertijd van minimaal 4-6 weken aan te houden. Ca. drie weken voor levering dient de definitieve kleur bij ons bekend te zijn. Wenst u de vloer sneller, dan denken wij graag mee als het gaat om een oplossing.
Beide is mogelijk. Wij adviseren eerst de gietvloer aan te laten brengen en na de gietvloer de keuken te plaatsen. De gietvloer loopt overal mooi door en de keuken kan strak op de vloer geplaatst worden. Staat de keuken er al? Ook geen probleem, dan laten wij de gietvloer onder de keuken uitvloeien.
De Motion PU gietvloeren zijn zeer geschikt voor badkamers. De PU gietvloeren zijn vloeistofdicht en kunnen het afschot in de douche volgen. Optioneel kunnen de gietvloeren ook in antislip afgewerkt worden.
Epoxy wordt vanwege de hardheid van het materiaal voornamelijk toegepast in garages, fabrieken, werkplaatsen en magazijnen. Dit type vloer is dus bestand tegen zware belasting. Het nadeel van dit type vloer is dat ze gevoelig zijn voor scheurvorming en verkleuring. Epoxy gietvloeren worden daarom bijna niet meer toegepast in woningen.
Ook aan een gietvloer kan schade ontstaan. Om een schade plaatselijk te herstellen zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. De beste methode voor plaatselijk herstel van de gietvloer hangt af van de grootte, type gietvloer en locatie in de gietvloer. Maar mogelijkheden zijn er zeker.
De gietvloer vormt een goede combinatie met vloerverwarming. Door de geringe dikte en lage warmteweerstand profiteert u optimaal van de warmte van de vloerverwarming.
De gietvloer is geschikt voor vloerkoeling. Door de geringe dikte en lage weerstand profiteert u optimaal van de vloerkoeling.
Met de term gietvloeren worden over het algemeen de naadloos kunststofvloeren bedoeld. De gietvloer is strak en voelt comfortabel aan. De woonbetonvloeren zijn wat robuuster. Aan het oppervlak zijn de woonbetonvloeren harder en wordt de uitstraling bepaald door kleur- en structuurverschillen.
De gietvloer kan aansluiten op iedere vloer (tegelvloer / houten vloer / PVC vloer / etc.). Indien de gietvloer aan dient te sluiten op een andere vloer dan dient de hoogte van beide vloeren goed op elkaar afgestemd te worden. De mogelijkheden bespreken wij graag met u.
De gietvloer heeft vanuit zichzelf een licht geluidsabsorberend effect. De gietvloer heeft in tegenstelling tot een parketvloer of laminaatvloer geen weerklank en absorbeert meer het geluid. Indien er een geluidseis aan de gietvloer wordt gesteld dan voorziet Motion graag in de extra Silence Laag voor 10 Db geluidsreductie.
Motion levert vele vloersystemen. De alifatische gietvloer betreft de UV-bestendige gietvloer welke veelal in woningen aangebracht wordt. Wij geven u graag meer informatie.
De dikte van de gietvloer is afhankelijk van het gekozen systeem, de dikte varieert van 2 – 4mm.
De prijs van de gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Er geldt: Hoe meer m2, hoe lager de prijs per m2. De prijs varieert doorgaans tussen de € 50,- en € 120,- / m2 incl. BTW 21% bij woningen. Let op; het betreft hier indicatie prijzen.
Door de dichtheid is de gietvloer relatief onderhoudsarm. De gietvloer is tevens naadloos waardoor er weinig vuil kan achterblijven. Om de onderhoudsvriendelijkheid van de gietvloer te behouden ontvangt u van Motion na het aanbrengen van de gietvloer een uitgebreide onderhoudswijzer.
Het schoonmaken van de gietvloer is heel eenvoudig. Na dat wij de gietvloer bij u hebben opgeleverd ontvangt u van ons advies aangaande het onderhouden en het schoonmaken van uw vloer.
De gietvloer is een gebruiksproduct en aan slijtage onderhevig. Het gebruik van bescherming onder stoelpoten en meubels draagt bij aan de slijtbestendigheid van de vloer (bijvoorbeeld bescherming van Scratch No More). Het voordeel van de gietvloer is dat de laklaag vervangen kan worden indien er slijtage is ontstaan.
De gietvloer is in vrijwel iedere kleur of kleurcombinatie verkrijgbaar. De bekendste kleurenwaaiers zijn RAL, Sikkens en Sigma. Daarnaast levert Motion ook zelf ontwikkelde kleuren en kleuren uit diverse andere waaiers.
Bij Motion laten wij u de kleur van de gietvloer niet uit een waaier kiezen. Zodra er een voorkeurskleur is voorzien wij graag in een sample op maat. Het sample op maat in de gewenste kleur van de gietvloer kunt u mee naar huis nemen om te kijken of de kleur echt naar wens is. In de showroom begeleiden wij u graag in het samenstellen van de gietvloer.
De gietvloer is een vloeibaar product welke in verschillende uitstralingen verkrijgbaar is. Van gewolkt, gepolijst beton, betonlook, effen kleuren, glitters, robuust tot aan hoogglans gietvloeren. In de showroom bespreken wij graag de mogelijkheden.
De gietvloer is zowel mat, zijdeglans en hoogglans verkrijgbaar. Wij bekijken graag met u de verschillende mogelijkheden.
Een deurmat in combinatie met de gietvloer draagt bij aan de bescherming van de vloer en tegen vuil. Het is mogelijk om een uitsparing in de vloer te maken zodat de mat in de vloer gelegd kan worden. Ook is het mogelijk om de mat op de vloer te leggen, de mat ligt hoger dan de gietvloer en in dit geval dient u op te letten dat de onderzijde niet kan afgeven op de gietvloer.
De Motion PU gietvloeren voelen van zichzelf niet koud aan en nemen de omgevingstemperatuur aan.
Onze showrooms in Amsterdam & Andelst zijn gewoon open. Vanzelfspreken houden wij ons aan alle richtlijnen. Zo houden we in onze showrooms 1,5 meter afstand en is er geen fysiek contact. Blijft u alstublieft thuis als u klachten heeft als hoesten, niezen, verkoudheid en/of koorts.

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?