Gietvloer en vloerverwarming

Gietvloer en vloerverwarming

Gietvloer en vloerverwarming

Gietvloer en vloerverwarming gaan uitstekend samen en vormen een perfecte combinatie. Bij Motion gietvloeren zit de kennis én de verantwoordelijkheid onder een dak: de vloerverwarming, de egalisatie en de gietvloer. 

Er zijn diverse soorten gietvloer die u in combinatie met vloerverwarming kunt toepassen. De meest gebruikte gietvloer is de PU (polyurethaan) gietvloer. Voor kantoren wordt vaak een wat hardere gietvloer gelegd.
De gietvloer is slechts 2-3 mm dik, een relatief dunne laag, en heeft een lage R-Waarde. De R waarde of RC waarde is de weerstand die een product heeft in verhouding met de warmte doorgang. Dit betekent dat de PU gietvloer de warmte makkelijk doorlaat. De RC waarde van een PU Gietvloer is ca. 0,05 kw per m². De warmte verspreidt zich hierdoor goed.
Een gietvloer geeft dus niet alleen een comfortabele, maar ook gelijkmatige warmte van de vloerverwarming door.

Wat levert Motionvloer aan techniek:

 • Verdelers zijn standaard van metaal merk Therminon type 5000.
 • Deze zijn voorzien van een energiezuinige pomp van Wilo, type Yonos Para.
 • Op de verdelers zitten standaard thermische kranen, een vul en aftapkraan, thermostaatknop met vloersensor en retourafsluiter.
 • De slangen zijn altijd 5-laags dus geschikt voor verwarmen en koelen. Met infrezen standaard 14 mm en met vlechten 16 mm.
 • Op verzoek van de klant kunnen andere maten slangen toegepast worden.
 • De draadstaalnetten zijn altijd gegalvaniseerd.
 • Tevens zorgen wij voor het inregelen van het vloerverwarmingssysteem.


Gietvloeren en vloerverwarming bij nieuwbouw
Motion Gietvloeren levert geen vloerverwarming bij nieuwbouw. De vloerverwarming zit namelijk meestal al bij de bouw in. De aannemer zal dus uw vloerverwarming verzorgen. Motion zal vervolgens de PU Gietvloer of de woonbeton (beton cire) vloer bij u aanbrengen. Motion zal langs de randen randstroken aanbrengen en u dient het opstookprotocol van de vloerverwarming te volgen. 

Gietvloeren en vloerverwarming bij bestaande bouw (verbouw)
De beste manier is een geheel nieuwe dekvloer. Vaak heeft anhydriet de voorkeur of een zandcement dekvloer. De betonnen ondervloer wordt dan door de aannemer voorzien van een isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal zorgt er voor dat u alleen naar boven kunt verwarmen. Dat voorkomt warmteverlies. Vervolgens zal de aannemer de vloerverwarming aanbrengen.
Het duurt echter ca. 1,5 week per cm dikte van de dekvloer voordat deze droog is en goed genoeg voor een gietvloer. En vergeet u het opstookprotocol niet! Dat betreft ca. 1 groep per 10 m². Motion zal vervolgens de 2-3 mm dikke gietvloer aanbrengen.
Het tijdsbestek is derhalve 6 – 8 weken !

Een andere situatie is de vloerverwarming te laten infrezen in de bestaande dekvloer.
Wij zullen ca.14-18 mm gleuven in de dekvloer frezen, vervolgens de slangen aanbrengen, de gleuven met mortel dichtsmeren en 8 mm dikke egaline aanbrengen. Dit alles kan in een tijdsbestek van 2-3 weken. Wel heeft u licht warmteverlies zonder de eerder genoemde isolatie onder de dekvloer.

Conclusie: 
De prijs van beiden systemen (nieuwe dekvloer of infrezen in de dekvloer) ontlopen elkaar niet zo heel veel. Bij een nieuwe dekvloer heeft u een meer tijd nodig maar is de kwaliteit hoger. Maar in beide gevallen kan de PU gietvloer worden toegepast.
 
Voordelen gietvloer en vloerwarming
-    energiebesparend
-    esthetisch voordelen (geen radiatoren)
-    esthetische voordelen (geen naden)
-    aangenaam gevoel (zacht) op blote voeten

Is een vloerverwarming noodzakelijk bij een gietvloer?
Zeker niet. Sterker nog: onder vloerverwarming zal PU gietvloer niet koud aanvoelen. Maar met vloerverwarming is elke vloer, dus ook een gietvloer wel comfortabeler.

Epoxy Gietvloer en vloerverwarming
Een epoxy gietvloer is een harde afwerking. Deze afwerking heeft geen rek. Het is toch mogelijk om bij vloerverwarming een epoxy gietvloer te leggen onder voorwaarde dat de dekvloer weinig krimp en zetting heeft.

Richtprijzen vloerverwarming, inclusief energiezuinige A-Labelpomp
Prijzen zijn exclusief BTW
0 – 10 m²      € 1.000,00 ex btw    1 groeps vloerverwarming
11 – 20 m²    € 1.200,00 ex btw    2 groepen
21 – 30 m²    € 1.400,00 ex btw    3 groepen
31 – 40 m²    € 1.600,00 ex btw    4 groepen
41 – 50 m²    € 1.800,00 ex btw    5 groepen
51 – 60 m²    € 2.100,00 ex btw    6 groepen
61 – 70 m²    € 2.350,00 ex btw    7 groepen
71 – 80 m²    € 2.600,00 ex btw    8 groepen
Meer m² op aanvraag

Waarom kiest u bij Motion gietvloeren voor een vloerverwarming én een gietvloer?

 • de verantwoording van de gietvloer en de vloerverwarming in 1 hand  !!
 • een professionele en grote showroom (Amsterdam)
 • uitgebreide uitleg van de voor- en nadelen. Wij nemen de tijd voor u.
 • jarenlange ervaring van de vloerleggers.
 • een groot assortiment
 • hoge kwaliteit
 • voorinspectie van uw ondervloer
 • een gratis groot kleurenmonster (of meerdere)

Elektrische vloerverwarming en gietvloer
Ook elektrische vloerverwarming en gietvloer zijn een uitstekende combinatie. En ook hier geldt dat door de relatief dunne gietvloer de warmte snel door de gietvloer heen gaat. 
Nu er steeds meer energie zelf wordt opgewekt (zonnepanelen) komt het rendement van deze manier van je huis opwarmen goed tot zijn recht. Meestal wordt elektrische vloerverwarming nu nog gebruikt voor kleine ruimtes waar snel (vaak ook kort)  warmte nodig is. Denk daarbij aan uw badkamer. Of een klusgarage. Als ondergrond verwachten wij een egaline vloer van minimaal 5 mm dik. 

Variokomp Droogbouw vloerverwarming op houten ondergrond in combinatie met een gietvloer
Variokomp is een dun droogbouw systeem welke Motion Gietvloeren vaak toepast. Dit systeem wordt vaak gebruikt ivm de lage opbouwhoogte van slechts 20 mm. Het is toepasbaar op stabiele houten constructieve ondergronden (zie ook www.technea.nl). Deze 18 mm dikke voor geperste gipsvezel noppen platen hebben al gleuven. Hierin wordt de slang gemonteerd. Vervolgens zal er met een gips egaline de gleuven worden gedicht. Motion Gietvloer zal daarna 8 mm anhydriet egaline aanbrengen om de vloer voldoende body te geven en de warmte te verspreiden.  
In totaal wordt de vloer ca. 30 mm inclusief egalisatie en gietvloer of woonbeton (betoncire) afwerking. 

Droogbouw vloerverwarming en gietvloer.
Een droogbouw vloerverwarming en gietvloer is ideaal. De bestaande vloer hoeft dus niet gesloopt te worden. U kunt het droogbouw systeem en de gietvloer er overheen aanbrengen. Er zijn verschillende manieren van droogbouw vloerverwarming.
Officieel betekent droogbouw vloerverwarming dat het wordt aangelegd zonder dat er natte producten zoals beton, anhydriet of cement omheen wordt gegoten. Wel worden de gleuven “nat” dicht geëgaliseerd, maar dat is geen dekvloer.

Motion Gietvloeren en Warp vloerverwarming. 
Wilt u een vloerverwarmingsysteem op waterbasis zonder hakken, breken en frezen? Zowel voor verwarming als koeling? 
Motion gietvloeren en Warp ontwikkelde samen een ideaal vloerverwarming systeem. Het systeem is snel warm (of koel) en zeer zuinig in combinatie met de gietvloer of betoncire afwerking.

Vloerverwarming en zwaluwstaart ondervloer
Ingefreesde vloerverwarming
Eindresultaat gietvloer met vloerverwarming
Opbouw Variokomp vloerverwarming
Randstroken bij vloerverwarming
Randstrook bij zandcement dekvloer
Warp vloerverwarmingsysteem voor Motion gietvloeren

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken