Gietvloer & Japandi Interieur

Gietvloer & Japandi Interieur

In het Japandi interieur vind je organische vormen, natuurlijke materialen en naturel. Ook staat vrijheid centraal, jouw eigen stijl is belangrijk binnen de Japandi. Minimalistische vormen, beige tinten en zachte materialen komen veel voor in de japandi interieurs.

Wat houdt Japandi in?

Rust, eenvoud en functioneel. Voor iedereen die een rustige omgeving wenst. Japan en “scandi” oftewel de combinatie van oosterse invloeden met scandinavische eenvoud en minimalisme.
Gietvloer en Japandi

Gietvloer en Japandi

De Motion gietvloer welke we vaak terugzien in het Japendi interieur is Concrete Smooth kleur Toledo. Ook de Motion MIX kleur Los doet het erg goed als neutrale basis voor het Japendi Interieur. Liever iets donkerder of lichter, dat kan uiteraard ook. Japandi staat eveneens voor vrijheid, de geborgenheid mag terugkomen in de gietvloer.
Japandi in de woonkamer

Japandi in de woonkamer

De woonkamer wordt met name gekenmerkt door de organische vormen in de meubels en zachte materialen. Kleuren als beige en lichte zandkleuren voeren de boventoon in de algehele uitstraling. De fluwele Concrete Smooth en Quartz zijn de meest voorkomende gietvloeren in de Japandi woonkamer. Een rustige gietvloer met een zeer natuurlijke uitstraling welke naadloos aansluit op het Japandi interieur.
Japandi gietvloer en wand badkamer

Japandi gietvloer en wand badkamer

Natuurlijke materialen en de uitstraling van een wellness. Motion Gietvloeren combineert graag de betonlook wand met de betonlook vloer. Naadloos sluiten vloer en wand op elkaar aan. Geen voegen waardoor de badkamer zeer ruimtelijk oogt en ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk is. De microcement afwerking en Motion gietvloer zijn ook geschikt voor in de douche. Nisjes en eventueel meubels kunnen afgewerkt worden met de microcement afwerkingen. Combineer de vloer en wand met koperen douchekoppen, kraan of juist met donkere houtsoorten. Motion begeleidt graag in het opbouwen en samenstellen van de Japandi badkamer. O.a. het afschot, de drain en aansluiting op de douchewand stemmen wij graag in overleg af. Wellness en luxe, Japandi haalt natuur naar binnen. Less is more!
Welke kleuren in Japandi interieur?

Welke kleuren in Japandi interieur?

Natureltinten vormen de basis van het interieur. Japandi staat voor een rustige en kalme basis, gecombineerd met donkere houtsoorten en zachte stoffen. De gebruikte kleuren zijn wit, créme, bruin, beige en lichtgrijs. De gietvloer is verkrijgbaar in iedere kleur of kleurcombinatie. Daarnaast is er een keuze tussen de PU gietvloer en de microcementvloer / woonbeton. De PU gietvloer is strak en minimalistisch, veelal gecombineerd met veel accessoires en ronde vormen. De microcementvloer (ook wel woonbeton genoemd) heeft de uitstraling van beton, de natuurlijke uitstraling kan makkelijk worden gecombineerd met zowel harde als zachte materialen.
Wat kost een gietvloer in Japandi?

Wat kost een gietvloer in Japandi?

Voordeel is dat je zelf mag bepalen wat je doet, vrijheid. Kies bijvoorbeeld voor de gietvloer in combinatie met een organische salontafel. Geen duur schilderij op de wand maar kies voor een decoratief wandkleed met zachte stoffen en kleuren. De basis moet goed zijn dan komt de rest vanzelf. Laat je inspireren op inspiratiepagina!
Is de Japandi stijl nieuw?

Is de Japandi stijl nieuw?

Het Japandi interieur is zeker niet nieuw. Omstreeks eind 2020 werden de eerste elementen van Japandi in de interieurstijlen opgenomen. Inmiddels kunnen we zeggen dat Japandi een gevestigde trend is waar we nog veel van gaan horen. Bohemian, Ibiza style, hotel Chique en scandinavisch gaan ook de komende jaren woonwinkels en interieurstijlen bepalen! Ook in onze collectie hebben wij een speciale Japandi collectie opgemaakt. Rustige kleuren gietvloer en bijvoorbeeld natureltinten microcement. Microcement (woonbeton) en gietvloer zijn verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur. Van een lichte zandkleur voor een warme uitstraling of juiste creme wit voor een ruimtelijk effect, beige voor een frisse look of juist bruin grijs voor een neutrale basis. Aan de hand van samples begeleiden wij graag!
Is de epoxy gietvloer geschikt voor Japandi interieur?

Is de epoxy gietvloer geschikt voor Japandi interieur?

De epoxy gietvloer wordt niet gebruikt in woningen. Epoxy is een harde kunststof die wordt gebruikt voor industriële toepassing, zoals o.a. een parkeergarage, magazijn, werkplaats en opslagruimte. De epoxy gietvloer is ontwikkeld om ondergrond vloeistofdicht en chemisch resistant te maken. Naast de hoge stootbestendigheid heeft de epoxy gietvloer vele praktische voordelen.
Vloerverwarming Japandi interieur

Vloerverwarming Japandi interieur

Het element voor rust is natuurlijk vloerverwarming, geen grote radiatoren aan de wand. Met vloerverwarming profiteer je optimaal van opstijgende warmte vanaf het vloerniveau. De gietvloer en microcementvloer kunnen beide heel goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Door de geringe dikte wordt de warmte snel doorgegeven en er ontstaat een perfecte warmteverdeling op het leefniveau. De warme vloer zorgt er voor dat het lichaam ontspant!

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken