Gietvloer & Japandi stijl

Een gietvloer & Japandi gaan hand in hand

Japandi is dé interieurstroming van 2024. Deze stijl is een combinatie van Scandinavische functionaliteit en het Japanse minimalisme.

Materiaal Japandi

Het hedendaagse element is duurzaamheid. Er wordt veel gebruikt gemaakt van hout, rotan en bamboe. Deze komen vaak terug in lattenwanden of als roomdivider. Natuurlijke element is leidend in zowel kleur als in materialen.
Ook linnen is populair in de Japandi stijl. Niet alleen voor de gordijnen, maar ook in lampen en kunstwerken. In de basis is Japandi een mix van functie en vorm, strakke lijnen en organische vormen.
 

Het palet van Japandi

Japandi wordt gekenmerkt door het sobere kleurenpalet. Natuurtinten met allerlei varianten van wit, crème en bruin.  Door het weinige contrast in kleur wordt er veel gebruikt gemaakt van structuren en texturen. Van linnen tot de teddystof, dan breng je het interieur tot leven.
 

Gietvloeren: de basis voor Japandi

In deze stijl is een gietvloer bijna niet weg te denken. Zowel de natuurlijke uitstraling van een cementgebonden vloer als de strakke PU gietvloer zijn de ideale basis voor een Japandi interieur. Beide vloeren zijn duurzaam en kunnen ook nog op een milieuvriendelijke manier worden aangebracht, bijvoorbeeld door het gebruik van gerecyclede grondstoffen. Het natuurlijke element in de microcement vloer brengt een mooi contrast met zich mee maar gaat hand in hand samen met de andere naturelle stijlelementen van Japandi.
Japandi gietvloer
Japandi
Het Japandi palet
Japandi

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken