Is de gietvloer geschikt voor nieuwbouw?

Is een gietvloer geschikt voor nieuwbouw?

Is de gietvloer geschikt voor nieuwbouw?

Een nieuwbouwhuis of appartement is bij oplevering vaak nog niet helemaal uitgewerkt. Het huis moet zich ‘nog zetten’ en er is nog veel vocht in het huis dat er nog uit moet. Daarom horen wij vaak de vraag of een Gietvloer geschikt is voor een nieuwbouwhuis of een nieuwbouwappartement.
Het antwoord is positief; De gietvloeren van Motion gietvloeren zijn geschikt voor een nieuwbouwhuis of een nieuwbouwappartement. Onze gietvloeren kunnen op vrijwel iedere ondergrond toegepast worden en bezitten tevens genoeg elasticiteit om normale krimp en zetting op te kunnen vangen. Met andere woorden; onze vloer werkt mee met het huis. Daarom hoef je ook niet bang te zijn dat je gietvloer scheurt in een nieuwbouwhuis. Onze medewerkers hebben genoeg ervaring als het gaat om het leggen van Gietvloeren in verschillende omstandigheden. Wij meten vooraf de luchtvochtigheid en de vochtigheid van de muren en vloeren. Met de combinatie van een goede voorbereiding en een elastische PU gietvloer wordt de kans op scheuren volledig weggenomen.

Indien nodig wachten we even met de aanvang van het leggen van de vloer. We adviseren dan om voor een korte periode de vloerverwarming op te stoken en de ondergrond voldoende te laten drogen. Daarbij houden we ook de overige omgevingsfactoren goed in de gaten en zo staan wij in voor een mooie vloer ook op de lange termijn.

Gietvloer voor bestaande bouw.

Vanzelfsprekend zijn onze gietvloeren tevens geschikt als renovatievloer. Wat de bestaande vloer is maakt ons niets uit. Heb je een bestaande tegelvloer, houten vloer, grindvloer, betonvloer of dekvloer, met de juiste voorbereiding krijg je een strakke gietvloer in iedere ruimte. Natuurlijk stelt de nieuwe gietvloer wel een paar eisen aan de ondergrond maar dit is altijd te realiseren dan wel op te lossen. Onze verkoop- en technisch adviseurs helpen je hier graag bij. En een ander bijkomend voordeel is dat je door de geringe dikte van de gietvloer niet bang hoeft te zijn voor hoogteverlies.

Meer weten? Neem contact met ons op voor een bezoek aan onze showroom dan adviseren en helpen bij u graag met de juiste keuze van een mooie gietvloer waar u jarenlang plezier van zult hebben.
 

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken