Gietvloeren voor woonkamer

Gietvloer woonkamer

Als jij je woonkamer een eigen hedendaagse uitstraling wilt geven, dan is een gietvloer echt iets voor jou. Het mooie is namelijk dat gietvloeren in de woonkamer met allerlei interieurstijlen te combineren zijn, waardoor ze de perfecte basis vormen voor jouw huis. Maar een gietvloer in je woonkamer heeft meer voordelen dan alleen de veelzijdige look. Ontdek hieronder waarom jij ook zou moeten vallen voor een gietvloer in jouw woonkamer.

De charme van een gietvloer voor een woonkamer

Gietvloeren zijn opgebouwd uit kunststof, ooit voornamelijk gebruikt in industriële omgevingen vanwege hun robuustheid. Dankzij de grondstof polyurethaan (PU) zijn ze tegenwoordig ook ideaal voor jouw thuis; onze gietvloeren zijn comfortabel, een tikje elastisch, en perfect naadloos passend in elke woonkamer. 
Of je nu een groot gezin hebt, waar huisdieren rondlopen, of als je gewoon van een strak minimalistisch design houdt, of als een kleine woonkamer groot moet lijken, of juist dat de vloer geen accent mag hebben, een gietvloer in jouw woonkamer voldoet aan alle wensen.  

Voordelen van gietvloeren voor jouw woonkamer

Gietvloeren, ook wel bekend als gegoten vloeren of harsvloeren, worden vervaardigd uit een mengsel van materialen zoals beton, hars of epoxy. Het gietproces omvat het gieten van het materiaal op de voorbereide ondervloer, waar het vervolgens wordt uitgespreid en geëgaliseerd om een glad en naadloos oppervlak te creëren. Deze techniek resulteert in een vloer die niet alleen visueel opvallend is, maar ook ongelooflijk duurzaam en slijtvast, waardoor het ideaal is voor relatief drukbezochte ruimtes zoals de woonkamer.

Jouw gietvloer precies op maat

Bij Motion Gietvloeren maak je jouw gietvloer precies op maat, waardoor bij ons de volgende voordelen standaard zijn voor jouw woonkamer:
 • Juist advies: dit is meest onderschatte maar wel meest waardevolle service die we jou vrijblijvend, dus gratis kunnen bieden. Ons ervaren team kent alle mogelijkheden van een gietvloer, ook voor jouw woonkamer. We luisteren goed naar jouw wensen, beoordelen de technische condities van jouw woonkamer en komen met een passend voorstel voor jouw smaak en budget. Een afspraak maken hiervoor in onze uitgebreide showroom is kosteloos. Je krijgt eventueel een monster mee, om het effect van jouw keuze thuis te ervaren. Doen! Een goede keuze voor een gietvloeren woonkamer maak je niet achter een computer. 
 • Stijl en afwerking: Wat je stijl ook is. Welke sfeer je ook wilt creëren. Welke zorg ook je aan de vloer kunt besteden. Wij komen met een voorstel voor gietvloeren woonkamer dat past bij jouw leefpatroon, jouw interieurstijl en jouw woning. Een hardere stijl, een zachtere uitstraling, een levendig of juist rustig patroon. Een gietvloer met een open of juist een gesloten textuur. Alles is mogelijk bij Motion Gietvloeren voor jouw gietvloer woonkamer. 
 • Betonlook of juist net niet? Ga je voor effen, een speelse betonlook, of een meer cementgebonden gevoel? We kennen diverse soorten basismaterialen zoals woonbeton, beton ciré en microcement. We zullen je verbazen over de mogelijkheden en passen het type gietvloer helemaal aan jouw smaak aan. 
 • Kleurrijk: alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk, en mocht je iets specifieks willen, dan mixen we gewoon een kleur op maat.

Natuurlijk hebben ook de gietvloeren van Motion Gietvloeren de bekende voordelige kenmerken van een gietvloer:
 • Naadloos: Jouw gietvloer loopt prachtig door over alle verdiepingen, wat een luxe gevoel geeft en het schoonmaken een eitje maakt.
 • Stijlvol: Een gietvloer in de woonkamer zorgt voor een moderne, serene basis die bij elke interieurstijl past.
 • Hygiënisch: Geen vuil meer tussen de voegen, want jouw gietvloer is naadloos en waterafstotend. Van de woonkamer tot de keuken en het toilet, alles blijft schoon.
 • Onderhoudsgemak: Stofzuigen en dweilen is alles wat je nodig hebt om jouw gietvloer woonkamer schoon te houden.
 • Slijtvast:Een gietvloer woonkamer gaat levenslang mee, beschermd door een sterke toplaag.
 • Comfort: Heerlijk warm onder de voeten, het hele jaar door, dankzij de eigenschappen van onze polyurethaan gietvloer, zeker ook als vloerverwarming is toegepast: de werkelijk ideale comfort-match.

Jouw ideale woonkamervloer kiezen

Klaar voor een nieuwe vloer in jouw woonkamer? De grootte van jouw woonkamer, jouw persoonlijke stijl en het belang van duurzaamheid spelen allemaal een rol in deze keuze. Of je nu een kleine, gezellige ruimte hebt of een grote open kamer, met de juiste gietvloer creëer je precies de sfeer die jij wilt. 
 

Een comfortabele keuze

Een gietvloer in de woonkamer is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Het is hygiënisch, makkelijk in onderhoud, duurzaam, en bijzonder comfortabel: perfect voor een huis vol leven, waar elke dag weer iets nieuws gebeurt. De gietvloer kan het moeiteloos aan.

Gietvloer woonkamer voorbeelden 

Neem eens een kijkje bij onze afgeronde projecten, laat je inspireren door de laatste woontrends en doe volop nieuwe ideeën op!

Een gietvloer in je woning zorgt voor dat comfortabele gevoel waar je naar zoekt in een woonkamer. Of je nu gezellig op de bank wilt hangen of op de grond wilt spelen met je kinderen, de uitstraling van een harde vloer die een gietvloer je geeft, is slechts schijn. Dankzij het licht elastische materiaal voelt een gietvloer in de woonkamer heerlijk aan onder je voeten. En als je zoekt naar dat beetje extra comfort, dan is vloerverwarming in combinatie met een gietvloer een uitstekende keuze. Eenmaal gewend, wil je niets anders meer. 

Hygiënische vloer in huis

We spenderen in Nederland heel wat tijd in de woonkamer, waardoor het snel een plek wordt die wat extra schoonmaakwerk vereist. Precies daarom is een gietvloer zo'n goede keuze voor de woonkamer. Het strakke, naadloze ontwerp laat geen vuil of stof achter in kiertjes of gaatjes. En omdat een gietvloer vloeistofdicht is, is morsen geen enkel probleem. Die glas wijn mag vallen, kaarsvet mag druipen of slagroom mag gesmeten worden. Een feestje in je woonkamer met veel gasten? De gietvloer feest en danst gezellig mee, als het ware!

Je maakt een gietvloer eenvoudig schoon met wat lauwwarm water. Het is niet voor niets dat een gietvloer bovenaan de lijst van meest hygiënische vloeropties voor een woonkamer staat.

Installatie en onderhoud gietvloer

Hoewel de installatie van gietvloeren voor de woonkamer professionele expertise vereist, is het proces relatief eenvoudig. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:
 • Voorbereiding van het oppervlak: Voordat de installatie begint, moet de bestaande ondervloer goed worden voorbereid. Dit kan het reinigen, nivelleren en primen van het oppervlak omvatten om een optimale hechting van het gietmateriaal te garanderen.
 • Gieten en uitspreiden: Zodra het oppervlak klaar is, wordt het gietmateriaal op de vloer gegoten en gelijkmatig uitgespreid met gespecialiseerde gereedschappen. Er wordt nauwlettend aandacht besteed aan het verkrijgen van een glad en uniform oppervlak.
 • Uitharden en afwerken: Nadat het materiaal is aangebracht, ondergaat het een uithardingsproces om te harden en te zetten. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kunnen aanvullende afwerkingstechnieken zoals polijsten of sealen worden toegepast om de uitstraling en duurzaamheid van de vloer te verbeteren.
 • Onderhoud: Het behouden van je gietvloer voor de woonkamer in optimale staat is eenvoudig met regelmatig onderhoud. Veeg of stofzuig gewoon om vuil en puin te verwijderen, en dweil met een mild reinigingsmiddel indien nodig. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen, aangezien deze het oppervlak van de vloer kunnen beschadigen.

Lichte of donkere gietvloer in de woonkamer?

Kies je voor een gietvloer in je woonkamer, dan heb je keuze uit een scala aan kleuren, van natuurlijk betongrijs tot zandkleurig bruin, en alles daartussenin. Elk gewenst kleurtje kan op maat gemaakt worden. Zo creëer je jouw eigen sfeer in de woonkamer. En met de juiste verlichting of een passend vloerkleed kun je de perfecte accenten leggen. Een gietvloer is echte de zorgeloze basis voor elke woonstijl.

Het kiezen tussen een lichte of donkere gietvloer kan moeilijk zijn, omdat je toch enige flexibiliteit in je interieur wilt behouden. Of je nu valt voor een lichte of donkere vloer, het mooie is dat  gietvloeren woonkamer op elke interieurwens aansluiten. Een lichtgekleurde gietvloer brengt rust en ruimte in een kleinere kamer, zeker als de ruimte in verbinding staat met meerdere ruimtes. Een wat donkerder gekleurde gietvloer creëert een knusse sfeer in een grotere ruimte. Terwijl een wat meer terracotta-kleur elke ruimte een soort van natuurlijke energie geeft.

We adviseren absoluut om geen overhaaste beslissingen te maken. Als je voorheen een voorkeur had voor een donkere vloer, is het misschien beter om daarbij te blijven. Je kunt altijd creatief zijn met de kleur van je muren of de keuze van je meubels.

Vergelijking: Gietvloer, PVC of Parket?

Aan het begin van je zoektocht naar de perfecte tapijtloze vloer, komen de gietvloer, PVC en parket vaak als beste opties naar voren. Elk van deze vloeren heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het gaat hier nu heel ver om de 3 opties te vergelijken, maar het beste advies dat we kunnen geven is: bezoek onze showroom eens, leg je wensen op tafel en ontvang geheel vrijblijvend een passend advies op maat met een bijbehorende begroting. Hiermee kun je een onderbouwde keuze maken voor welke tapijtloze toepassing dan ook.

Het aanbrengen van een gietvloeren woonkamer

Ons team van specialisten brengt de gietvloer aan in jouw woning. Dit proces begint met een goede voorbereiding van de ondergrond, gevolgd door het aanbrengen van een primer en schraplaag, en tenslotte de gietvloer zelf. We zorgen ervoor dat elke laag goed droogt voordat de volgende wordt aangebracht. Je wordt tijdens het hele proces begeleid en krijgt uitgebreide informatie over de stappen.
 

Prijzen en materiaalkeuze

De prijs van een gietvloeren woonkamer hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je woonkamer, de ondergrond en het gekozen materiaal. We kunnen je een kosteloos een vrijblijvende prijsindicatie geven of een gedetailleerde offerte geheel conform jouw woonwensen.

Kies vandaag nog de gietvloer voor jouw woonkamer 

We hopen je warm te hebben gemaakt voor deze veelzijdige en stijlvolle vloerkeuze. Jouw woonkamer verdient een basis die niet alleen mooi is, maar ook nog eens comfortabel, onderhoudsvriendelijk en dat zich door haar rust keer op keer helemaal aanpast aan jouw lifestyle.

Ontdek zelf de charme en de voordelen van gietvloeren woonkamer.

Nieuwsgierig geworden naar een gietvloer in je woonkamer? Vraag een vrijblijvende offerte aan om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten. Binnen enkele werkdagen ontvang je van ons een prijsopgave op maat.

Of bezoek onze showroom en vraag een vrijblijvend advies van onze experts:

Kuiperbergweg 12A
1101 AG Amsterdam

020 34 20 400

Afspraak maken