Hotelinterieur: W hotel Amsterdam

Hotelinterieur: W hotel Amsterdam

Gietvloer voor entree, lobby, lounges en 240 hotelkamers

Motion Gietvloeren legde in het W Hotel in Amsterdam 240 hotelkamervloeren met woonbeton. Ook de lounge, bar en keuken kregen een fraaie gietvloer respectievelijk troffelvloer. Bij de werkzaamheden ging de hoofdaannemer PBM meer dan voortvarend te werk. Het voormalige oude bankgebouw (uit diverse panden samengesteld) werd compleet omgetoverd tot een 5 sterren hotel met dakterras inclusief zwembad in hartje Amsterdam met uitzicht op het Koninklijk Paleis en voor ons net zo belangrijk: compleet met vloeren van Motion Gietvloeren.

Het hele gebouw werd aan de binnenkant compleet gesloopt. Daarna volgde een complete renovatie. De ruimtelijke indeling in de gezamenlijke panden werd totaal anders en er ontstonden daardoor op de verdiepingen hoogteverschillen van soms wel 100cm. De eindafwerking van die vloeren was in goede handen van Motion Gietvloeren, die hiervoor 9 maanden lang een vast applicatieteam formeerde en direct overleg had met de architecten uit diverse landen. 
  
Het strakke en modieuze ingerichte hotel kreeg uiteindelijk een warme en karakteristieke vloer. De hotelkamers kregen een midden grijze vloeibare betonuitstraling (beton ciré). De lounge kreeg een chique antraciet kleurige vloer van woonbeton. De keuken en bar kreeg een zwarte gemêleerde troffelvloer, een oersterke, maar toch esthetisch mooi ogende vloer. De lobby kreeg een uni kleurige PU gietvloer. En dat alles in de stijl van het hotel: luxe met 5 sterren.

Al met al is dit een heel bijzonder gietvloerenproject zo tegenover het paleis, waarvanuit af en toe misschien wel een tikkie jaloers uit het raam wordt gekeken naar het interieur (en de vloer?) van dit prachtige hotel.

Gietvloer W hotel Amsterdam hotelkamer woonbeton
W hotel Amsterdam receptie PU gietvloer
Gietvloer W hotel Amsterdam receptie met gang
Gietvloer W hotel Amsterdam uitzicht koninklijk paleis
Gietvloer W hotel Amsterdam zwembad dakterras

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken