Motion Recup Gietvloer : de meest circulaire gietvloer

Motion Recup Gietvloer : de meest circulaire gietvloer

Al onze vloeren  zijn al duurzaam. Dit houdt o.a. in dat alle Motion Gietvloeren lang meegaan. We maken en gebruiken de grondstoffen één keer, de gietvloeren kunnen dan met gemak meer dan 30 jaar dienst doen.
Maar binnen Motion kijken we graag hoe we nóg duurzamer kunnen werken. Wat bijvoorbeeld als je na zoveel jaar een nieuwe gietvloer wilt, of als nieuwe bewoners een gietvloer aantreffen en toch andere kleur willen of wensen. We kunnen de bestaande gietvloer dan meestal nog gebruiken als ondergrond waardoor er minder nieuwe materialen hoeven te worden toegevoegd. Maar als er compleet nieuwe gietvloeren gelegd moeten worden, waarom hergebruiken we niet gebruikt materiaal dat er al is? Uit deze vraag is de Motion Recup gietvloer geboren.
Als wij als bedrijf een steentje kunnen bijdragen aan een milieubewustere wereld doen we dat graag. Al ons basismateriaal wordt reeds duurzaam geproduceerd. Bestaand gietvloermateriaal recyclen en hergerbruiken is een volgende stap.
Motion Gietvloeren is daarom extra trots op de Motion Recup gietvloer, de gietvloer die na gebruik "grondstof-schoon" en dus circulair gemaakt kan worden, ongeacht hoe lang en hoe intensief de vloer al gebruikt is.
Voor deze vorm van terugwinnen en recyclen van dezelfde basisgrondstoffen kregen we inmiddels als beloning een hoogwaardig cradle-to-cradle certificaat.
Met het opnieuw terugkrijgen van de grondstoffen is de Motion Recup Gietvloer de meest vooruitlopende circulaire gietvloer van Nederland, zonder de gebruikskwaliteit tekort te doen.

Waarom de naam Motion Recup?
Recup is de afkorting van het woord recuperen. Wat staat voor terugwinnen – terugkrijgen – opnieuw in bezit komen – afvalstoffen opnieuw verwerken – herstellen. 
Motion Recup gietvloer: al het goede van bestaande gietvloeren + volledig herbruikbaar.

Motion Recup gietvloeren illustratie
 

Ga jij samen met Motion Gietvloeren zo het verschil maken als het gaat om het ontlasten van het milieu?

Gaan jij en wij het verschil maken als het gaat om het ontlasten van het milieu? Motion Recup Gietvloer is een goede start voor nog meer circulaire producten en processen in de markt van gietvloeren. Kan het allemaal nog beter? Zeker. wij beschouwen Motion recup als een primeur in de recycling van gietvloeren en blijven we door ontwikkelen en aan duurzaamheid werken

 

Is een circulaire gietvloer duurzaam genoeg?

De Motion Recuop circuaire gietvloer voldoet aan de huidige normen van circulariteit. En daar is de Motion Recup gietvloer absoluut uniek in.

Motion Recup gietvloer 3

Een gietvloer met een prima 2e leven

In principe is een goede gietvloer zeer slijtvast. Dit betekent dat ze haar grondstoffen, die in de vloer als het ware opgesloten zitten, behoudt. Hoe mooi is het als je diezelfde grondstoffen dus kunt verwerken tot een nieuw, bij voorkeur evenzo duurzaam eindproduct! 
Samen met onze fabrikantleverancier ontwikkelden we daartoe een unieke samenstelling van een gietvloer. Dit zit hem met name in een bijzondere combinatie van de primer JT30 met de schrapmassa RW20. Door deze bijzondere combinatie kan na een 1e gebruik de PU gietvloer zorgvuldig maar relatief eenvoudig verwijderd worden van haar ondergrond. De samengestelde grondstof en coating-lagen blijven daarbij behouden zonder mogelijke andere, onnatuurlijke, niet-gietvloereigen resten die keurig aan de ondergrond blijven. 
Deze gebruikte maar voor circulaire begrippen toch hoogwaardig schone vloerlagen worden in een gietvloerfabriek vermalen tot kleine deeltjes. Deze deeltjes kunnen vervolgens weer gebruikt worden als toeslagmateriaal voor bijvoorbeeld intensieve sportvloeren en voor nieuwe schraplagen voor andere typen gietvloer. Met dit hergebruik ontstaat een net zo kwalitatieve, elastisch sterke en naadloze gietvloer, maar dus wel een vloer met een 2e leven! De kring is rond!

Wat is het effect op de andere Motion gietvloeren of producten?

Een deel van de collectie bestaat uit PU gietvloeren, oftewel polyurethaan gietvloeren. Dit is een samenstelling van grondstoffen met als oorsprong aardolie. Het is het veelzijdige en milieuvriendelijk antwoord op de chemische kunststof nylon. PU wordt ook o.a. veel gebruikt voor isolatiemateriaal, meubels, schoenzolen en auto-onderdelen. In principe zijn deze ook recyclebaar.

Maar hoe kan het dat een aan de ondergrond vastzittende gietvloer – die weliswaar ijzersterk is, maar toch jarenlang een zware belasting moet ondergaan dan een tweede leven kan krijgen? Zonder alle goede eigenschappen te verliezen?

In principe is een goede gietvloer slijtvast. Dit betekent dat ze haar grondstoffen, die als het ware in de vloer opgesloten zitten, behoudt. Hoe mooi is het als je diezelfde grondstoffen kunt verwerken tot een nieuw, bij voorkeur evenzo duurzaam eindproduct.
Samen met de fabrikant ontwikkelden we eveneens een unieke samenstelling van een gietvloer. Dat zit hem vooral in de bijzondere combinatie van de primer met schrapmassa. Daardoor kunnen we na een eerste gebruik de PU gietvloer zorgvuldig en eenvoudig verwijderen van de aanwezige ondergrond. Deze gebruikte, maar voor circulaire begrippen toch hoogwaardig schone, vloerlagen vermalen we in de gietvloerfabriek tot kleine deeltjes. Die deeltjes kunnen we vervolgens weer gebruiken als toeslagmateriaal voor bijvoorbeeld kantoor gietvloeren, sportvloeren en nieuwe schraplagen.
Zelfs kunnen de kleine deeltjes in de kleurlaag verwerkt worden, door het gebruik van deze deeltjes in de optische lagen ontstaat er een geheel nieuwe uitstraling. Een voorbeeld van dit type vloer is de Motion Flow gietvloer. Een uniek gemêleerde uitstraling, niet de bekende betonlookeffecten maar subtiele levendige oppervlaktestructuren.
Milieubewust, duurzaam en helemaal uniek!

Motion Recup gietvloer 1

Merk je verschil tussen de Motion Recup gietvloer en de reguliere PU gietvloer?

De Motion Recup Gietvloer is zoals je van verwachten kunt net zo hoogwaardig en op maat te verwerken als de andere gietvloeren. Door het recyclen en toevoegen van duurzaam basismateriaal gebruiken we minder nieuw PU materiaal, maar de gietvloer behoudt eenzelfde constante hoge kwaliteit, met dezelfde beste eigenschappen die een goede gietvloer heeft.

De Motion Recup Gietvloer

•    In vrijwel iedere kleur verkrijgbaar
•    Onderhoudsvriendelijk
•    Geluiddempend
•    Taai-elastisch
•    Antistatisch
•    Antiallergisch
•    Duurzaam
•    Goede chemische en mechanische bestendigheid
•    Geschikt voor vrijwel iedere toepassing
•    Vrij van schadelijke stoffen
•    Vloeistofdicht
Combineer de Motion Recup Gietvloer met elke trend, ook met onze betonlook wanden.

De Recup strakke gietvloer is verkrijgbaar in effen kleuren, betonlook, terrazzo, parelmoer en andere gemêleerde uitstralingen. De gietvloer is de basis voor iedere ruimte, toepassing en interieur.
Wil je ook de wanden strak afgewerkt hebben? Combineer de Motion Recup gietvloer dan bijvoorbeeld met de Wall Quartz, dit geeft een prachtig, modieus en naadloos geheel!!

Motion Recup gietvloer 2

Werk wel met de vakmannen van Motion

Je kunt veel zelf doen, maar de Motion Recup gietvloer wordt uitsluitend uitgevoerd door gecertificeerde vakmensen die op ieder detail letten. Dit vakmanschap bij het aanbrengen bepaalt de uiteindelijke uitstraling en kwaliteit van iedere Motion gietvloer, dus ook zeker van de Motion Recup gietvloer.

Benieuwd naar een goede Motion Recup gietvloer-case?

Motion heeft een volledig gerenoveerde oude melkfabriek voorzien van 600m2 Motion Recup gietvloer. De architecten hadden de ambitie uitgesproken om van het prachtige, maar verouderde industriële pand een modern circulair gebouw voor zichzelf te maken. De melkfabriek is volledig omgebouwd tot hun eigen architectenburo met een meer dan hedendaagse uitstraling. De Motion Recup gietvloer past hier helemaal prima bij.
Lees meer over deze case op: https://www.motiongietvloeren.nl/circulaire-gietvloer-voor-architecten/

Motion Recup gietvloer 4

Motion recup gietvloer 5

 

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken