Epoxy gietvloer garage

Motion Epoxy gietvloer, sterker dan beton

Reeds decennialang is de epoxy gietvloer een veel toegepast materiaal voor het zwaardere werk. De epoxy gietvloer is hard, glanzend, snel aan te brengen en gemakkelijk in onderhoud.

Een epoxyvloer bestaat uit, de naam zegt het al: epoxy. Epoxy is een kunststof en wordt geleverd in vloeibare vorm. Met vloeibare bovenlaag past ze zich bij het aanbrengen aan aan de ondergrond. Eenmaal uitgehard oogt ze daarom mooi en ruimtelijk. Door een chemische reactie wordt na het aanleggen de vloeistof vast, sterker nog: de vloeistof wordt heel erg hard. Een epoxy vloer is veel sterker dan een vloer van beton en kan daarom zonder probleem het gewicht van zware machines en voertuigen dragen zonder dat er oneffenheden ontstaan op de bovenlaag.

Een goed afgewerkte epoxy vloer is vloeistofdicht maar ook bestand tegen chemicaliën en zuren.

Wat is een Epoxy vloer?

Een epoxy gietvloer bestaat uit twee componenten epoxyhars; Een kunsthars en een kunststof welke uit aardolie wordt gemaakt. Deze kunststof (polymeer) staat bekend om zijn hardheid. Wanneer deze twee componenten worden gemengd, vindt er een chemische reactie plaats die leidt tot het uitharden van de epoxy vloer.

Epoxyvloeren zijn stevige vloeren, die tegen een stootje kunnen en worden daarom vaak gebruikt voor industriële toepassingen. De vloerdikte van de Epoxy vloer varieert 1 tot 3 mm. De exacte dikte wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald naar gelang de gewenste kwaliteit. Motion kan een Epoxy gietvloer aanbrengen op nagenoeg alle stabiele en vlakke ondergronden en in bijna elke gewenste kleur. Het is zelfs mogelijk om uw loge te verwerken in de epoxy vloer.

De voordelen van een epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is de ideale bedrijfsvloer. Zoek je een gietvloer die ijzersterk en onderhoudsvriendelijk is? Dan kom je uit bij een epoxy-gietvloer. Deze harde vloer is een graag gezien in een omgeving waar vooral een functionele afwerking gewenst is zoals een garage, atelier, (bedrijfs)keuken, magazijnen, hangars en parkeergarages of een andere plek die intensief gebruikt wordt.

De voordelen van een Epoxy Gietvloer:
  • Volledig naadloos en daardoor vloeistofdicht
  • Onderhoudsvriendelijk en zeer hygiënisch
  • Sterker dan beton
  • Bestand tegen chemicaliën en zuren

Diverse epoxy toepassingen

  • Epoxy Vloercoating
  • Epoxy Gietvloer
  • ESD Gietvloer
  • Epoxy Troffelvloer

Elke soort kent weer zijn eigen populaire toepassingen en belangrijkste eigenschappen. Zo ligt de Epoxy vloercoating vaak in winkels en is deze vloer makkelijk te reinigen. De Epoxy gietvloer zien we weer vaker in magazijnen en productie ruimtes omdat deze vloer echt vloeistof dicht is. De ESD gietvloer voldoet weer aan verschillende NEN normen wat deze vloer weer geschikt maakt voor technische- en medische ruimtes. De epoxy troffelvloer  wint van alle Epoxyvloeren als het gaat om druksterkte.

Verschil tussen epoxyvloer en polyurethaan vloer

Wanneer kan je nou beter kiezen voor een Epoxy vloer en wanneer is een polyurethaan vloer een betere keuze? Twee zaken zijn belangrijk als het gaat om deze keuze: Ten eerste de ondervloer. Epoxy is harder en harder betekent ook minder flexibel. Dus als de ondergrond niet stabiel is bestaat het risico dat de epoxy vloer gaat scheuren. Dus bij een minder stabiele ondergrond en de eventuele wens om ook vloerverwarming toe te passen is een polyurethaan vloer een betere keuze. Maar een andere belangrijke factor als het gaat om deze keuze is de gewenste hardheid van de vloer. Zoals gezegd; Epoxy is harder en dat maakt deze keuze weer beter geschikt als het gaat om heftruckverkeer in logistieke centra, loodsen, werkplaatsen etc. Ook belangrijk is dat de kans op contact geluiden bij de PU vloer aanmerkelijk minder is. Dat maakt deze vloer weer beter geschikt voor winkels en kantoren.

Wat kost een epoxy gietvloer

Een terechte vraag maar wel een lastige vraag om hier te beantwoorden. De gemiddelde prijs van een epoxy vloer ligt tussen de 25 en 120 euro per vierkante meter. Dat is een behoorlijke bandbreedte. Naarmate het vloeropperlak groter is daalt uiteraard de prijs per vierkante meter. Nog belangrijker is de staat van de ondergrond. Epoxy vraagt een vlakke en stabiele ondergrond. Als de ondergrond niet in een goede staat is dan moeten wij de ondergrond eerst gereed maken en dit heeft invloed op de totaalprijs.

Daarbij heeft de Epoxyvloeren ook nog een aantla opties; holle plinten, antistatische afwerking, in de vloer verwerken van het bedrijfslogo, decoratieve kleurvlokken toepassen.

Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke gemiddelde prijs per vierkante meter.

Meer weten of een vrijblijvende prijsopgave? Neem contact met ons op.


 

Beoordeel zelf onze epoxyvloeren in onze showroom

De beste keuze maak je door zelf te kijken, te vergelijken en je goed te laten informeren door een vakspecialist. Daarom nodigen we je graag uit in onze showroom in Amsterdam zuidoost, bij de Villa Arana. Parkeren bij ons is heel eenvoudig, gewoon voor de deur. Onze showroom is 6 dagen per week geopend en ons team van specialisten zit klaar om goed naar uw specifieke wensen te luisteren en vervolgens het beste advies op maat te geven. Het is zeker handig om de meest actuele bouwtekeningen en foto's van uw project, indien voorhanden, mee te nemen. Dat helpt ons als het gaat om de juiste keuze aan u te offreren.

Voor iedere vloerwens heeft Motion de juiste epoxy vloer. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken