landing page banner
Bent u op zoek naar een waterbestendig, hygiënisch en slijtvast stuc op uw vloer of wanden? Dan kan de toepassing van beton ciré uitkomst bieden. Dit soort stucwerk kan ook gebruikt worden voor uw vloer, badkamer of keuken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Op deze pagina leest u informatie over de prijs en welke factoren van invloed zijn op de prijs.

Prijs aanbrengen

Beton ciré aanbrengen door een professional is niet goedkoop. Inclusief arbeidskosten en materiaal kunt uitgaan van zo’n €80,- tot €180,- per m². Hoe bepaal je de kosten voor het aanbrengen? Om de kosten van het aanbrengen te berekenen, moet u rekening houden met verschillende variabelen. Vooral de ruimte en het type oppervlak belangrijk. Er zijn echter veel extra opties die u kunt gebruiken om een bijzondere uitstraling te creëren. Wanneer u voor deze optie kiest, zal de prijs natuurlijk stijgen.

Soort ruimte

Beton ciré is ideaal voor meerdere ruimtes. Het is slijtvast (door de cementbasis en coating), watervast (wederom door de coating), naadloos en daardoor hygiënisch (doordat er geen schimmel in de naden en voegen zit). Daarom ziet u dit vaak terug in de keuken of badkamer.

De prijs die u betaalt voor het gebruik van beton ciré in uw badkamer of keuken hangt af van het type oppervlak. Wilt u bijvoorbeeld een wand, vloer en aanrechtblad met beton ciré of is alleen het aanrechtblad voldoende? De keuzes die u maakt spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de totaalprijs voor dat werk.

Soort oppervlak

Soort oppervlak Niet alleen de ruimte bepaalt de kosten van het aanbrengen van beton ciré, ook het type oppervlak speelt een rol. Dit komt voornamelijk door de moeilijkheidsgraad van het werk en de tijd die de vakman nodig heeft om het materiaal netjes aan te brengen. Vloeren Een vloer van beton ciré is een ingewikkelde klus. Om scheuren te voorkomen, moet de stukadoor rekening houden met de ondergrond, droging en kalkdoorslag. Daarnaast kunnen er veel hoekjes en moeilijk bereikbare plekken zijn, wat ook de prijs verhoogt. Muren Meestal is het aanbrengen van beton ciré op de muur heel eenvoudig. Daarom is de prijs per vierkante meter veel lager dan de prijs van het aanbrengen op andere oppervlakken.
Trap Het aanbrengen op een trap is veel intensiever en kost meer tijd. Hou daarom in het geval van een trap rekening met een hogere prijs per vierkante meter.

Extra opties
Voor een ijzersterke basis en een mooie finishing touch kunt u kiezen voor een bijzondere bewerkingstechniek zoals raapwerk of schuurwerk.

Raapwerk
De stukadoor maakt de ruwe muur glad en waterpas. De stukadoor corrigeert hiermee zwaar beschadigde muren

Schuurwerk
Door te schuren creëer je extra schaduwen op de muur of vloer. Schuurwerk herken je aan de cirkelvormen en de licht korrelige structuur. Schuurwerk is vochtregulerend, waardoor het in natte ruimtes zoals badkamers kan worden gebruikt.

BTW-Tarief

Om de totaalprijs van dit werk te berekenen, is ook het btw-tarief van belang. Is uw huis ouder dan tweejaar, dan profiteer u van laag belast stukadoors werk. Dan moet u. 9% btw betalen in plaats van 21% btw die u betaalt voor stucwerk in een nieuwbouwwoning. Het lage btw-tarief geldt ook voor voorbereidende werkzaamheden, voorbehandeling en materialen.

Eigenschappen

Beton ciré is vele malen duurder dan andere soorten stucwerk, zoals pleisterwerk of spuitwerk. Steeds meer consumenten kiezen echter voor beton ciré. Dit komt vooral door de interessante eigenschappen van het materiaal.

Bijzondere uitstraling
Vloeren, wanden of trappen van beton ciré geven uw huis een ambachtelijke, stoere en natuurlijke uitstraling. Doordat het altijd met de hand wordt aangebracht, heeft elke ruimte zijn eigen sfeer. Zo zie je in de ene woning bijvoorbeeld een grotere rotatiebeweging terug, terwijl een andere consument voor een kleinere beweging kiest.
 
Praktisch
Een ander voordeel is dat er geen ruimte is voor schimmels en bacteriën op je vloer, wanden of trap. Voor een warme en vochtige ruimte is dit een uitkomst. Naast het gebruik van wax of olie om de twee jaar, heeft het materiaal weinig onderhoud nodig. Een ander voordeel is dat het materiaal ook nog eens makkelijk schoon te houden is.

Sterk en duurzaam
De laatste reden om voor beton ciré kiezen is dat het materiaal duurzaam en sterk is. Als je goed onderhoud pleegt, kan dit materiaal tientallen jaren mee.

Een op maat gemaakte offerte of meer informatie?

Afspraak maken