Verborgen parel in de stad

Bron : The Art of Living Magazine
Fotograaf : Jaro van Meerten

In hartje ’s-Hertogenbosch staat dit prachtige pand waarvan bekend is dat de eerste bewoners er in het jaar 1500 in trokken. De voorgevel dateert uit 1860 en doet vermoeden dat de binnenkant eenzelfde authentieke uitstraling heeft. Niets is echter minder waar: achter de monumentale centrale hal zit namelijk een fantastische loft verscholen bestaande uit meerdere verdiepingen en een verrassend interieur.

Bij een loft hoort de naadloze microcementvloer van Motionvloer. Het ruimtelijke effect en de natuurlijke uitstraling passen o.a. bij de stenen muur, de strakke keuken maar ook juist bij de authentieke tegelvloer. De keuze voor de microcement was overigens een bewuste keuze door de aanwezigheid van de waterput. De wens was om de binnenkant van de put zo open mogelijk te houden en de afwerking door te laten lopen in de vloer. Motionvloer heeft vakwerk geleverd door betonnen rand in de put, de schouw, het splitlevel en het plafond af te werken met de Motion Concrete Quartz.

Het ontwerp en de realisatie van de loft staan op naam van Jasper Verhey Interior Design & Management. Met zijn onderscheidende visie en aanpak wist Jasper een uniek geheel te creëren dat perfect bij de opdrachtgevers past.

“Aan de achterkant is rond de jaren ’70-’80 een kantoorpand aangezet, waardoor de ruimte een hokkerige indeling had,” vertelt Jasper. “Enkele jaren geleden kreeg het pand een woonbestemming en hebben de opdrachtgevers het gekocht met als doel om hier een tweede verblijf van te maken.

” Op basis van de woonwensen en -stijl en de mogelijkheden van het pand bedacht Jasper het ontwerp van een loftwoning. Jasper: “We hebben vrijwel alle muren doorgebroken, waardoor één grote leefruimte is ontstaan. De ruimte hebben we extra licht gemaakt door het plaatsen van een zeven meter hoge glazen pui aan de achterzijde, een dakraam én een glasplaat bij de woonkamer, die uitkijkt op een oude put waar we tijdens de bouw op stuitten.”

Daarnaast speelt het ontwerp perfect in op de verschillende vloerniveaus die in het pand aanwezig zijn. De keuken – bestaande uit twee eilanden, een verbindende bar en een kastenwand – is als het ware over de niveaus gezet, waardoor het element lijkt te zweven. De ledverlichting en de structuur van de stalen poten versterken dit effect. Het design van de achterwand is precies afgestemd op de stalen steektrap erboven.

Vanuit de keuken loopt een verhoogde rand door van de living tot in de badkamer. Samen met de donkergroene muur zorgt dit element voor een gevoel van eenheid. De badkamer is gelegen op het laagstgelegen deel waar de authentieke vloer is teruggebracht. Voor privacy kan de ruimte worden afgesloten met een groot driedelig schuifpaneel.

De loft bereik je via een smalle hal, waardoor het verrassingseffect van het ruime en lichte geheel extra groot is. Daarnaast bevinden zich op de etage erboven nog twee riante slaapkamers, die met een glasconstructie in verbinding staan met de woonetage.

Het succes van het project is niet alleen te danken aan het ijzersterke ontwerp, maar ook aan het nauwgezette projectmanagement. Hierdoor is een kloppend geheel ontstaan dat zowel in de grote lijnen als de kleinste details perfect is uitgevoerd.

Motion Concrete Quartz
Kleur Louvre
Oppervlakte bedraagt ca. 90 m2
Ondergrond was tegelvloer, zandcement dekvloer en egaline

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken