Waarom wil je een gietvloer in je keuken?

Waarom wil je een gietvloer in je keuken?

Daarom wil je een gietvloer in je keuken!

Gietvloeren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit moderne woningen, vanwege hun groeiende populariteit die voortkomt uit zowel hun esthetische aantrekkingskracht als hun ongeëvenaarde functionaliteit. Deze vloeren zijn bijzonder geschikt voor ruimtes zoals de keuken, badkamer, en woonkamer, waar de combinatie van duurzaamheid, stijl en gemak van essentieel belang is. Als je een vloer zoekt die niet alleen moeiteloos schoon te houden is, maar ook naadloos aansluit bij elk denkbaar type inrichting, dan bieden alle typen gietvloeren een oplossing waar je ongetwijfeld meer over wilt weten.
 

Grondig en gemakkelijk schoonmaken


Koken gaat vaak gepaard met kleine ongelukjes, zoals het morsen van vet, het omstoten van een glas limonade, of het overlopen van afwaswater. Bij traditionele vloerbedekkingen zoals hout of laminaat kunnen deze ongelukjes resulteren in moeilijk te reinigen vlekken en een opeenhoping van vuil in naden en kieren. Gietvloeren onderscheiden zich door hun volledig naadloze uitvoering. Deze eigenschap maakt het mogelijk om met slechts een natte doek of mop al het vuil moeiteloos te verwijderen. De 100% vloeistofdichte samenstelling van gietvloeren verzekert dat vocht en vuil niet in de vloer trekken, maar op het oppervlak blijven liggen, waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent wordt en vlekken geen kans krijgen.
 

Gietvloeren passen bij elke stijl keuken


Het strakke en minimalistische ontwerp van gietvloeren draagt bij aan een moderne en stijlvolle uitstraling die zich moeiteloos voegt naar de stijl van elke keuken. Of je nu een voorkeur hebt voor een industriële keuken met elementen van roestvrij staal en massief hout, of een sfeervolle woonkeuken met veel decoratieve details, gietvloeren bieden een breed scala aan kleuren en afwerkingen om de perfecte sfeer te creëren die aansluit bij jouw wensen. Er zijn gietvloeren met een kunststof als een epoxy gietvloer of PU gietvloer of een cementgebonden gietvloer als beton ciré, woonbeton of een vloer van microcement, voor elke keuken is er een fraaie gietvloer-optie.
 

Comfortabele warmte onder de voetjes


Het laatste waarvan je last wilt hebben bij het koken is van koude voeten. Een gietvloer neemt de omgevingswarmte op en heeft een Gelukkig lenen gietvloeren zich uitstekend voor combinatie met vloerverwarming. Dit betekent dat je, naast het genieten van de natuurlijke, comfortabele warmte van de gietvloer zelf, de hele ruimte gelijkmatig kunt verwarmen. Dit draagt niet alleen bij aan een verhoogd comfort, maar kan ook de stookkosten aanzienlijk verlagen.
 

Uniformiteit en samenhang in je interieur


Een ander significant voordeel van gietvloeren is de mogelijkheid om deze door de gehele verdieping te laten leggen. Dit zorgt voor een visuele continuïteit en functionele samenhang tussen verschillende ruimtes, zoals de keuken, woonkamer, en eethoek, en bevordert het gevoel van eenheid in je huis. De naadloze aard van gietvloeren versterkt dit uniforme effect nog verder, wat bijdraagt aan een elegante en samenhangende uitstraling van je interieur.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van de veelzijdige mogelijkheden van gietvloeren in hun keuken, adviseren wij een bezoek aan onze showroom. Hier kunnen we je een breed scala aan gietvloer opties tonen en je voorzien van persoonlijk advies om de beste gietvloeroplossing voor jouw huis te kiezen. Ervaar zelf hoe gietvloeren niet alleen een praktische, maar ook een esthetisch verrijkende aanvulling kunnen zijn op je woning, die zowel het schoonmaakgemak verhoogt als de algehele uitstraling en sfeer van je interieur

 

Daarom wil je een gietvloer in je keuken!

Meer informatie of een op maat gemaakte offerte?

Afspraak maken