landing page banner
Een woonbeton vloer is voor iedere ruimte geschikt en vormt de basis van uw interieur. Woonbeton is cementgebonden gietvloer van ongeveer 3 a 4 mm dikte. Het kan aangebracht worden op vrijwel iedere ondergrond en heeft een zeer authentieke uitstraling. Het is een mix van cement, pigmenten, water en mineralen en is daarom dus ook een milieuvriendelijk product, vooral ook omdat er geen chemische oplosmiddelen in zitten. Doordat dit vloersysteem naadloos wordt aangebracht, is de vloer zo goed als stofvrij en erg praktisch in onderhoud. Dit vloersysteem is ook ideaal om met vloerverwarming te combineren.

Wanneer u kiest voor een woonbeton vloer van Motion kunnen wij u een aantal punten garanderen:
●    Gedurende het project één vast aanspreekpunt
●    Onderhoudsvriendelijke vloer
●    Uw vloer wordt gelegd door een ervaren applicatieteam
●    Woonbeton is er in vele kleuren

Wat is woonbeton?

Een woonbeton vloer bestaat uit cement en polyurethaan. Deze vloer kan aangebracht worden op vrijwel iedere ondergrond en heeft een robuuste en moderne uitstraling. U kan woonbeton zien als een luxere variant van de traditionele zandcement vloer waarbij de afwerking gelijk in het mengsel meegenomen wordt. De vloer wordt naadloos aangebracht, hierdoor is het erg gemakkelijk in onderhoud. Ook is de woonbeton vloer gebruiksvriendelijk en slijtvast en daardoor kan het in verschillende soorten ruimtes toegepast worden. Van woningen en winkels tot kantoren.
 

Waaruit bestaat woonbeton?


Woonbeton bestaat uit een mix schoongebrand zand, vulstoffen, mineralen en pigmenten. Voor de afwerking worden er ook nog andere producten gebruikt, zoals primer en een impregneermiddel. De samenstelling is: 10% polyurethaan & 90% beton
 

Assortiment woonbeton

Woonbeton is mooi in te kleuren en in elke tint verkrijgbaar, met natuurlijke kleurschakeringen en mooie oneffenheden om uw vloer tot leven te laten komen. Woonbeton vloeren van Motion gietvloeren is ook geschikt voor vloerverwarming en vergroot visueel elke ruimte. Ons woonbeton wordt aangelegd  in een laagdikte van 3 tot 4 mm afhankelijk van wat u precies nodig heeft. Wilt u gewoon de bestaande tegelvloer opnieuw bekleden met een dunne afwerking of wilt u ook vloerverwarming? Het team van Motion biedt de juiste oplossing voor elke woonbeton vloer die u wenst. Van natuurlijke kleuren tot echte betonnen woonvloeren, onze adviseurs staan altijd klaar om u te adviseren. Ook als u hele bijzondere effecten wilt toevoegen aan de vloer, zoals tekeningen of andere decoraties, kan Motion garant staan voor de perfecte realisatie.
 

Geschikt voor alle ondergronden


Het is niet alleen het karakter en het uiterlijk van Woonbeton dat deze afwerking zo populair maakt. Dit veelzijdige materiaal is geschikt voor bijna alle ondergronden. Het maakt niet uit of je een ondergrond van gips of hout hebt. Woonbeton kan erop aangebracht worden net als op oude tegels. Een belangrijk aspect is dat er een maatvaste en vlakke vloer moet zijn. Het is van zichzelf vloeistofkerend en wordt daarom vaak in de badkamer gebruikt. Dit type vloer zie je ook vaak terug in winkels, kantoren en woningen.
 

Voordelen van een woonbeton vloeren


Er zijn veel redenen om voor een woonbeton vloer van Motion te kiezen. Een vloer van woonbeton geeft bijvoorbeeld een moderne uitstraling aan uw woning of bedrijfspand. Dit type vloer is niet alleen een mooie ondergrond voor uw woning maar ook voor uw bedrijfspand. Er zijn natuurlijk nog meer voordelen:
●    Sterke en comfortabele vloer
●    Altijd een unieke vloer
●    Onderhoudsvriendelijk
●    Watervast
●    Slijtvast
●    Naadloos
●    Ruime kleurkeuze
●    Combinatie met vloerverwarming mogelijk

Veelzijdige toepassing woonbeton

Woonbeton is een veelzijdig materiaal. Het kan bijna overal in de woning worden gebruikt. Aangezien woonbeton op vele ondergronden hecht, kunt u alle kanten op. Al jaren brengen we deze vloer aan in bedrijfspanden en woningen.  Ook voor woonbeton vloeren in een showroom, winkel of kantoorpand is het een goede keuze.
 

Woonbeton kleuren op maat


Een woonbeton vloer van is leverbaar in verschillende kleuren. Er zijn verschillende variaties in grijstinten en natureltinten. Staat de door u gewenste kleur er niet tussen, dan maken wij alle mogelijke kleuren op basis van RAL- en NCS-kleuren. Bij volledig gekleurd beton is het door de betonfabriek al van kleur voorzien. Hierdoor is een beschadiging minder snel zichtbaar.
 

Woonbeton aanbrengen en onderhouden

Vloeren van woonbeton moeten worden geïnstalleerd door erkende experts. Zeker bij gebruik in combinatie met vloerverwarming en leidingwerk is het niet haalbaar om dit zelf te doen. De grootste fout kan optreden tijdens het uiteindelijke polijsten van de vloer, zodat de grondstoffen die in het product verwerkt zijn niet mooi naar boven komen. Voor een echte specialist op het gebied van woonbeton aanbrengen bent u bij ons aan het juiste adres. Motion gietvloeren heeft al ruim 15 jaar ervaring met het aanbrengen van dit vloersysteem.
 

Uiterlijk van woonbeton


Woonbeton is watervast, slijtvast, voelt warm aan en kan ik veel verschillende kleuren en structuren geleverd worden. De natuurlijke tinten van woonbeton vloeren zijn de grote aantrekkingskracht voor veel particulieren en zakelijke klanten. U kunt uw vloer upgraden met woonbeton vloeren in een hele natuurlijke tint of juist een hagelwitte marmerachtige tint.
Een gepolijste vloer kan zorgen voor een betere lichtreflectie en kan kleine ruimtes visueel ruimer maken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in badkamers steeds vaker woonbeton wordt aangebracht, het zorgt voor een luxe en zeer duurzame vloerafwerking.
Als u woonbeton wilt vergelijken met gietvloeren dan is het eerste wat opvalt de natuurlijke glans van woonbeton ongeëvenaard is. maar het onderscheid wordt pas echt duidelijk in de tekening van de vloer. Door een dikkere laag woonbeton aan te brengen en deze te combineren met speciale kwartsen en pigmenten, kan een mooie oppervlakte structuur worden verkregen.
 

Schoonmaken en onderhouden


Een woonbeton vloer van is zo goed als onderhoudsvrij. Door de vuilafstotende werking wordt de vloer niet snel vies. Als de vloer zichtbaar vuil is, kunt u de vloer het beste schoonmaken met een dweil en koud water. Het afnemen van de vloer met warm water kan het droge strepen veroorzaken. Ook reinig je hem eenvoudig door te stofzuigen met een zachte borstel. Daarnaast is het verstandig om onder tafels en stoelen viltjes aan te brengen om extra bescherming te bieden aan de vloer.
 

Woonbeton Nieuwbouw en renovatie

De woonbeton vloeren van Motion gietvloeren zijn geschikt voor zowel nieuwbouw- en renovatieprojecten. De stijl kan namelijk worden aangepast aan elk interieur, van modern en stijlvol tot klassiek en romantisch. Overigens is dit vloertype niet alleen geschikt voor woningen, maar ook geschikt voor plaatsing in winkels en kantoren. Wij kunnen u de beste kwaliteit leveren tegen een zeer scherpe prijs.

Interesse in woonbeton?

Op zoek naar een bijzondere vloer in woonbeton voor uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij Motion Gietvloeren op het juiste adres! Wanneer u een gietvloer laat leggen door een van onze specialisten, bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en professionaliteit. Met jarenlange ervaring brengen wij uw gietvloer deskundig aan, waarbij wij rekening houden met uw wensen en het beschikbare budget.

Bezoek ook onze showrooms in Amsterdam of in Andelst (Arnhem/Nijmegen). Praat met onze adviseurs en laat u inspireren.

Een op maat gemaakte offerte of meer informatie?

Afspraak maken